Editorial

Generaţia „blestemată”

Sararu Dan11Am promis acum câteva săptămâni că vom mai discuta despre copiii Vâlcii fotbalistice, despre trecutul, prezentul şi viitorul lor.
În primăvara anului 2009 primii doi copii din generaţia de juniori 1992 – 1993 a CSM – ului vâlcean, Stănică Adrian şi Lică Adrian, debutau (la 17 ani) sub comanda lui Alin Artimon la Liga a II-a într-un meci din finalul campionatului 2008 – 2009 la Lupeni. În toamna aceluiaşi an, în următorul campionat tot cu Alin Artimon pe bancă făceau pasul spre fotbalul de performanţă alţi tineri fotbalişti: Laurenţiu Brănescu (născut în 1994), Jean Mosor (născut în 1992), Leo Săraru (născut în 1992), Dorinel Eremia (născut în 1993), Claudiu Popa (născut în 1993), Ştefan Sbîrnea (născut în 1992), Gabi Alexe (născut în 1992) în meciurile de cupă de la Mioveni şi de la Mediaş sau în meciurile de Liga a II-a cu „U” Cluj, C.S. Otopeni, F.C. Bihor, sau în bloc la Baia Mare în penultima etapă a turului „beneficiind” de greva fotbaliştilor seniori neplătiţi la timp. Tot din generaţia acestor copii face parte şi Bogdan Omeag jucător care o perioadă a activat la „Academia de fotbal Hagi” la Constanţa.
Parcă urmăriţi de un blestem şapte dintre aceşti juniori au suferit în ultimii doi ani accidentări destul de grave pentru vârsta lor.
Au fost mai întâi accidentările lui Stănică Adrian operat la ligamentul încrucişat superior (LIS) de către doctorul Dinu la Bucureşti şi a lui Bogdan Omeag operat tot la LIS şi tot de doctorul Dinu, apoi Lică Adrian operat la inghinali de către doctorul Oancea la Bucureşti. A venit după aceea rândul lui Jean Mosor operat la meniscul exterior drept, apoi rândul lui Dorinel Eremia operat la menisc de catre profesorul Gh. Popescu, şeful clinicii de ortopedie de la Spitalul de urgenţă Floreasca din Bucureşti.
Ultimii ajunşi pe masa de operaţie sunt Claudiu Popa operat la Tg. Mureş la ligamentul încrucişat anterior (LIA) şi Leonard Săraru operat la Bucureşti de către profesorul Gheorghe Popescu tot la LIA.
Toţi cei din lumea fotbalului vâlcean ne întrebăm de ce atât de multe accidentări la copii noştri şi ne rugăm ca operaţiile să fie reuşite, iar lungul drum al recuperării să decurgă bine şi copii să-şi poată continua cu succes ceea ce au început de la o vârstă fragedă – FOTBALUL.
Speranţa este îndreptăţită căci medicina a progresat enorm în ultimii 5 – 10 ani, iar cazuri ca ale lui Balaci sau Van Basten în care accidentări similare au pus punct carierei acestora sunt din ce în ce mai rare.

• Dan SĂRARU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button