Acasă Liga V Gabi Dincă şi compania s-au întors la „Onoare”

Gabi Dincă şi compania s-au întors la „Onoare”

129
0

După tratative care au durat aproape două luni, omul de afaceri Pantelică Anghelescu nu a reuşit să obţină un răspuns pozitiv în ceea ce priveşte soarta echipei pe care o patronează. Deşi se bazase pe concesionarea locului în Liga a IV-a din partea Olteţului Zătreni, în cele din urmă, echipa primarului Constantin Liţoiu a ales să activeze pe prima scenă a judeţului, în defavoarea celor de la Conexin Runcu. Aşadar, antrenorului Iulică Dincă nu i-a mai rămas decât o singură variantă, aceea de a pregăti trupa la „Onoare”, în Seria I. Rămâne de văzut dacă fotbaliştii săi vor accepta să joace la acest nivel sau vor opta spre echipe de nivel superior.

Iulică Dincă „şi-a desfiinţat” verbal  jucătorii

Din câte se pare, vestea că vor face cale-ntoarsă în „Promoţie” nu i-a fascinat deloc pe jucătorii finanţaţi de „Panty”, aceştia absentând nejustificat cu ocazia primului meci oficial disputat sâmbătă, în Cupa României. Ca urmare a acestei situaşii, Conexin Runcu a pierdut în mod jenant duelul cu Topologul Galicea, echipă care evoluează în Liga a V-a. „Am pierdut cu vreo 9-2. La Galicea, am introdus în teren jucători născuţi în 1994, pentru că titularii nu au avut bunul simţ de a se prezenta la meci. Doar patru titulari mi-au venit. Restul nu a binevoit să ia parte la partidă. Tocmai aceia care n-au tras cum trebuie în Liga a IV-a şi-au dat acum arama pe faţă. Mi se pare lipsă de respect ceea ce au arătat jucătorii. Ei nu trebuie să uite că au mâncat atâta timp o pâine de la patron şi, la greu, niciodată nu trebuie să-l părăseşti pe cel care aduce banii”, a punctat antrenorul de la Conexin.

Antrenorul e tentat să se retragă

Iulică Dincă a mai adăugat că atitudinea mârlănească a dezertorilor nu ar trebui să fie ştearsă cu buretele de către conducere, impunându-se luarea de măsuri speciale pentru cei care şi-au bătut joc de investiţia managerului firmei de construcţii Conexin A şi P. „Ani buni, fotbaliştii au primit bani frumoşi din partea şefului, deşi ei nici măcar nu reuşeau să se salveze de la retrogradare. În astfel de condiţii, mă gândesc chiar şi să mă retrag de la echipă şi să mă ocup doar pe pregătirea copiilor. Oricum, cei care vor să plece, nu o vor face chiar aşa de uşor. Patronul ar trebui să-şi recupereze o parte din banii investiţi. Sincer să fiu, ştiam caracterul unora dintre jucători, dar nu mă aşteptam ca aceştia să-şi bată joc de munca altora”, a mai adăugat Dincă.

„Nu e o ruşine să joci la ultimul nivel!”

„De ce să ne fie ruşine că jucăm la «Onoare»? Trebuie să arătăm că suntem buni şi că merităm să promovăm. Poate că nu vom reuşi vara viitoare, deoarece Hidroelectra are cele mai mari şanse, ţinând cont de lotul pe care îl are la dispoziţie. Noi vom juca la Lespezi, pentru a diminua cheltuielile din campionat”, a completat Iulică Dincă.

Runcu ar putea avea, în sfârşit, un stadion

La Primăria Runcu, în ultima şedinţă de Consiliu Local, s-a dezbătut şi subiectul construirii unei baze sportive. Din câte se pare, consilierii nu ar fi agreat ideea ca omul de afaceri Pantelică Anghelescu să investească în finalizarea stadionului, aceştia luând iniţiativa de soluţiona problema prin obţinerea de fonduri europene. „Consilierii mi-au explicat că au găsit pe cineva care le poate întocmi un proiect prin care să obţină finanţare pentru finalizarea bazei sportive. Dacă e aşa, numai bine, dar să nu uităm că, din cauza recesiunii economice, e tot mai greu să obţii fonduri. Eu sunt dispus că investesc în zonă, dar trebuie să mi se prezinte şi mie o garanţie din partea autorităţilor locale. Mi se pare normal ca, pompând miliarde, să am şi eu siguranţa că nu voi fi dat afară”, a menţionat patronul Pantelică Anghelescu.

Lucian CORNECI