Acasă Politica Frâncu, turnat PDL-ului din cauza pliantului în care apare alături de ÎPS...

Frâncu, turnat PDL-ului din cauza pliantului în care apare alături de ÎPS Gherasim şi Constantin Roibu

230
0

Vineri, la conferinţa de presă a PD-L, s-a întâmplat un miracol. Pe senatorul Dorel Jurcan şi deputatul Sorin Zamfirescu nu i-a luat somnul, deşi câţiva dintre ziariştii prezenţi le-au pus acestora unele dintre cele mai imbecile întrebări.
Dialogul dintre democrat-liberali şi jurnalişti a început cu nişte bârfe despre senatorul Emilian Frâncu, pârât de cameramani şi reporteri că a răspândit prin oraş zeci de mii de pliante în care apare în anturajul unor oameni care i-ar putea aduce foarte multe voturi într-o eventuală competiţie electorală. Este vorba despre Constantin Roibu, directorul general de la Oltchim şi Înalt Prea Sfinţia Sa Gherasim Cristea. Reprezentanţii PD-L au ascultat cu atenţie şi şi-au notat fiecare informaţie.
Simţind însă la un moment dat când de penibilă este situaţia, mai ales că, de faţă, erau prezentă şi o echipă de la RTv Vâlcea 1, reprezentanţii PD-L au încercat să schimbe subiectul, dând publicităţii nişte date statistice cu privire la rezultatele de până acum ale controversatelor măsuri luate de Guvernul Boc. Un sfert de oră, minunaţi de ideile transmise de parlamentarii PD-L, ziariştii au stat ca la cinema. „În februarie 2011, rezultatele economice au fost mai bune decât în luna ianuarie. Media lunară din prima parte a acestui an a fost superioară celei din trimestrul 4 – 2010. Nu voi da citire tuturor cifrelor, dar concluzia este că România iese în sfârşit din recesiune. Producţia economică, în primele două luni, a crescut cu peste 12,2 la sută, faţă de aceeaşi perioadă din 2010. Această evoluţie s-a datorat, în primul rând, industriei de prelucrare, sector în care, în februarie, s-a înregistrat un volum de activitate cu 14 la sută mai mare. În construcţii, situaţia e asemănătoare. Volumul lucrărilor este în creştere. În celelalte domenii de activitate, la fel, cifrele arată un trend ascendent. Sperăm ca, la sfârşitul anului 2011, să avem o creştere economică”, le-a spus, ca un preludiu, senatorul Dorel Jurcan. Liderul PD-L Vâlcea a atins punctul G anunţând că, tot la finele anului, „după ce România va înregistra o creştere economică de 4-6 la sută, se va reveni şi asupra măsurilor de austeritate luate de Guvern în 2010”. Uzi până la lacrimi, ziariştii au uitat să mai zică ceva despre Emilian Frâncu.