Acasă Liga V ”Fotbalul e ca un drog. Odată ce te-ai injectat, nu mai scapi...

”Fotbalul e ca un drog. Odată ce te-ai injectat, nu mai scapi de el”

458
0

Dintre toți jucătorii și oficialii de pe plan județean, cei mai afectați de întreruperea competițiilor par să fie jucătorii și delegații din ultimul eșalon. În discuțiile purtate cu conducerea AJF, majoritatea reprezentanților din Liga a V-a au spus că-și doresc reluarea campionatelor. Și antrenorul echipei din Crețeni, Marian Florica, alias ”Pietroi”, speră să poată reveni cât mai curând în iarbă. E în fotbal de peste 40 de ani și o singură dată a mai făcut o pauză atât de lungă.

”Jucătorii mei sunt precum Cănuță, om sucit. Când avem meciuri, mă rog de ei să vină, mă duc și-i iau din pat, iar când nu avem ar vrea să joace. Mă sună și mă întreabă când se reia competiția. Nu știu nici eu să le spun. După cum văd la televizor că decurg lucrurile, eu cred că nu prea curând. Mi-e teamă să nu revenim la starea de urgență, să se prelungească această situație până la sfârșitul anului. Bineînțeles că toți ne dorim să înceapă campionatul, dar trebuie să se mai și poată. Va fi o situație dificilă. Plătisem transferuri, vize. Acum nu mai beneficiezi de ele. Aveam jucători pe care i-am format, luați de pe la Glăvile, Pesceana. Îi foloseam atât la juniori A1, cât și la echipa mare. I-am pus pe picioare, iar acum ies din juniorat, nu-i mai putem folosi. Unii mi-au zis că se întorc la Pesceana, alții că pleacă prin străinătate. Îi las, ce să fac? Eu i-am luat, eu îi dau. Sunt vreo cinci în situația asta. Acum să vedem de unde mai luăm alții, să completăm echipa de juniori pentru campionatul viitor… Îmi era greu cu fotbalul, dar îmi este și fără el. Când vine duminica, parcă înnebunesc. De peste 40 de ani sunt în fotbal. În clasa a VII-a m-am dus. Îl aveam ca profesor de sport pe Mehedințu, un om deosebit. Era prieten cu Gațu, fostul mare handbalist și pentru o lungă perioadă, președinte al Federației de Handbal. L-a adus la o competiție pe care o aveam noi aici, Strugurelul de Aur. Am stat sub umbrela lui. De atunci (cu o singură întrerupere) sunt în fotbal. Am fost promovat ca junior în echipa mare. Pe atunci, jucau la Crețeni și inginerii de C.A.P.-uri. După ce am terminat cu fotbalul ca jucător, am început să fiu aproape din altă postură. Am tușat terenul, am fost doctor, delegat, antrenor și tot ce a fost posibil. În 1998 am făcut o scurtă pauză, când mi-am scos un rinichi. Eram jucător în activitate. Am stat deoparte cam un an, apoi am revenit. Oricât m-aș supăra, nu pot să renunț la fotbal. E ca și când ai fi drogat. Odată ce te-ai injectat, nu poți să mai scapi, să te lași de el”, spune Marian Florica, oficialul echipei AS Crețeni, care joi, 21 mai, a împlinit 55 de ani.

Tot joi, fiica sa, Cristina Florica, handbalista campioanei României, SCM Rm. Vâlcea, și-a serbat onomastica. La mulți ani, cu sănătate și spor în toate! (S.S.)