Acasă Editorial Fotbalul cu susu-n jos

Fotbalul cu susu-n jos

92
0

După egalul deloc glorios al echipei naţionale cu Austria, atenţia iubitorilor fotbalului de la noi se îndreaptă către campionatele organizate de către F.R.F. sau A.J.F.

În Liga I avem un podium surpriză cu: Braşov, Urziceni, Tg. Jiu pe primele trei locuri, echipe care într-o perioadă mai mult sau mai puţin îndepărtată evoluau în Liga a II-a….

Urziceniul confirmă titlul surpriză din sezonul precedent şi îşi anunţă de pe acum intenţia de a-l păstra. Granzii bucureşteni: Steaua, Dinamo şi Rapid, măcinaţi de dispute continue din interior sau cu fanii, fac eforturi disperate de a stopa dominaţia provinciei fotbalistice, dar este posibil să nu reuşească nici în acest sezon.

În Liga a II-a, seria I, pe primele două locuri sunt două echipe ale unor comune bogate din apropierea Bucureştiului: Brăneşti şi Chiajna. Lucrul acesta, nemaiîntâlnit până acum la noi, arată că luând exemple de afară (Hoffenheim – orăşel cu 4-5000 locuitori) sau din ţară (Urziceni – orăşel cu 10-15000 locuitori), localităţile din apropierea marilor oraşe – acolo unde majoritatea marilor firme au sedii sau puncte de lucru, desfăşoară activităţi şi varsă la bugetul local importante sume – îşi revendică foamea de glorie fotbalistică.

În seria a II-a a ligii secunde conduc UTA şi „U” Cluj – echipe de mare tradiţie fotbalistică, dar care au avut emoţii mari în primăvara aceasta pentru supravieţuire!

În Liga a IV-a vâlceană se întâmplă acelaşi lucru: Oltul Ioneşti 2009, Minerul Berbeşti, Damila Măciuca sunt echipele de pe podiumul începutului de campionat, dar an de an sunt formaţii tot mai puţine din oraşul reşedinţă de judeţ.
Prof. Dan SĂRARU