Fotbalist la 61 de ani!

fond_1059* Gigi Copală, preşedintele echipei Rapid Stoeneşti a jucat 90 de minute (!!!) în meciul pe care echipa sa l-a susţinut sâmbăta trecută, la Măgura Slătioara (0-5)

Deşi la multe echipe din campionatul judeţean jucătorii mai intră pe teren doar pentru bani (şi nu pentru puţini!), la Stoeneşti se face încă fotbal de plăcere. Primarul Gheorghe Dumbravă are o echipă cu puţini fotbalişti, dar totuşi a avut fair-play şi nu a retras-o din campionat. Mai mult decât atât, săptămâna trecută, cei din Stoeneşti au mai bifat un lucru remarcabil, în partida de la Măgura Slătioara (0-5). Iar asta pentru că la Rapid a evoluat şi preşedintele Gigi Copală, care are aproape 62 de ani (pe care îi va împlini peste vreo şase luni, pe 2 noiembrie). Acesta ar putea intra acum în Cartea Recordurilor, la capitolul cel mai vârstnic jucător care a jucat într-un meci oficial. Prezenţa lui Copală pe teren a fost apreciată cum se cuvine de antrenorul echipei din Stoeneşti, Mihai Ciobanu. Govoreanul s-a întors la Rapid la începutul anului, după o scurtă experienţă la Tineretul Surpatele.

Mihai Ciobanu, antrenor Rapid Stoeneşti:
„Gigi Copală a avut ambiţia să nu rămânem în şase oameni şi să părăsim terenul, ci să jucăm până la capăt!”

„Gigi Copală este un om deosebit, am tot respectul pentru el. La vârsta lui de aproape 62 de ani, a jucat fotbal timp de 90 de minute şi cred că e unicat la nivel mondial, nu doar în România! Consider că merită să fie apreciat acest lucru de către toţi cei ce sunt implicaţi în fotbalul judeţean. E aproape imposibil să mai găseşti un alt om cu caracterul, cu voinţa şi cu ambiţia lui, care să fie dispus să joace într-un meci oficial de fotbal la această vârstă. Şi nu doar să joace, ci şi să ţină ritmul cu coechiperii săi, timp de 90 de minute! Iar asta deşi adversarii erau în 11, iar noi doar în 9. Gigi Copală a avut ambiţia să nu rămânem în şase oameni şi să părăsim terenul, ci să jucăm până la capăt. E mare lucru!!! Iar ambiţia lui merită evidenţiată într-un fotbal judeţean în care apar doar jucători şmecheri, care pun banul pe primul plan! Gigi Copală a făcut multe lucruri bune pentru fotbalul din Stoeneşti de-a lungul timpului, de aceea i s-a şi pus porecla «Rapiduleţul», pentru că se identifică practic cu echipa”, a subliniat Ciobanu.

Preşedintele de la Rapid Stoeneşti şi-a vizat an de an legitimaţia de joc

Antrenorul de la Rapid Stoeneşti a explicat apoi şi cum s-a ajuns ca Gigi Copală să intre pe teren în meciul de la Slătioara. „Ne-am dus în nouă oameni la Slătioara şi nu am primit decât două goluri în prima repriză. Mai mult decât atât, la 1-0 pentru Măgura, am înscris şi un gol valabil, dar acesta ne-a fost anulat de un tuşier care habar n-avea de fotbal. Am luat bătaie la final cu 5-0, dar asta contează mai puţin”, a mai afirmat Ciobanu, iar apoi a adăugat: „Preşedintele Gigi Copală n-a mai jucat fotbal într-un meci oficial de ani buni, dar şi-a vizat mereu legitimaţia la AJF. Avea viza anuală şi cea medicală la zi, pentru că altfel e evident că nu putea juca. Ţinea să vizăm şi legitimaţia lui, cu gândul că poate la un moment dat nu vom avea jucători suficienţi şi va intra şi el pe teren. Şi sâmbăta trecută chiar aşa s-a întâmplat! Nu am crezut însă niciun moment că el va putea să joace 90 de minute fie şi într-un meci din Liga a V-a. E ceva remarcabil, repet, mai ales în condiţiile în care noi nu am putut avea la dispoziţie decât nouă jucători, deci efortul celor prezenţi pe teren a fost mai mare decât în 11”. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button