Acasă Volei Fotbalist de performanță, voleibalist și arbitru, absolvent de liceu cu media 9,78...

Fotbalist de performanță, voleibalist și arbitru, absolvent de liceu cu media 9,78 la Bacalaureat

2171
0

Dintre sportivii vâlceni, cel mai bun rezultat la examenul de bacalaureat (sau cel puțin nu cunoaștem alte cazuri) l-a obținut portarul echipei de Liga a III-a Viitorul Dăești, Alexandru Marinoiu. Acesta a fost aproape de media maximă. A luat 10 la geografie, 9,85 la istorie și 9,50 la română. Media a fost: 9,78!!!

Alex practică fotbalul de la o vârstă fragedă. A început să descopere sportul-rege sub comanda lui Emil Ciulei, la CS Hidro. Ulterior a ajuns și în curtea clubului CSM, iar în clasa a IX-a s-a mutat la Deva. Primul an de liceu l-a petrecut acolo, fiind înregimentat în cadrul Centrului de Excelență în fotbal. A ajuns la Deva în urma mai multor selecții, județene și regionale. Marinoiu a avut și două convocări la lotul național de juniori, îmbrăcând tricoul tricolor în duelurile cu Anglia și Italia. A stat doar un an la Deva. Centrul s-a mutat la Tg. Mureș, iar Alex nu și-a mai dorit o nouă schimbare. A revenit acasă și și-a continuat studiile la Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân”, la clasa de educație fizică și sport. În timpul liceului a jucat și volei, a participat la turnee alături de echipa locală, coordonată de Marius Mărgărit. La fotbal, a acceptat o nouă provocare. A fost, pentru o perioadă, plecat la Petroșani. S-a aflat sub comanda lui Gabi Mangalagiu, la Energeticianul (fosta CS Șirineasa), echipă de Liga a II-a. În cele din urmă, tânărul portar a ajuns la Fedeleșoiu, la Viitorul Dăești, echipă pentru care a jucat în acest sezon în Liga a III-a. Îl are ca antrenor tot pe Gabi Mangalagiu. Marinoiu va continua la Dăești, mai ales că acum a trecut cu bine și peste Bacalaureat. Va merge și la facultate. Vrea să urmeze Facultatea de Educație Fizică și Sport, de la Pitești, pentru că e mai aproape de casă și astfel poate continua și cu fotbalul, dar și cu arbitrajul. Am omis să spunem că Alex Marinoiu e și arbitru, cu perspective de a promova în eșaloanele superioare. Alex este nepotul regretatei învățătoare de la Școala Gimnazială nr. 2, Rozica Marinoiu.

Sincer, am avut noroc cu pandemia. În perioada stării de urgență am dedicat mai mult timp studiului. Am mers la meditații, am acumulat multe cunoștințe și așa am reușit să obțin note bune la Bacalaureat. Rezultatele au venit pe 30 iunie, chiar de ziua mamei mele. Mă bucur că am reușit să-i fac un cadou frumos. Nu aștept nimic din partea părinților. Mi-au oferit tot ce mi-am dorit până acum. În perioada următoare o să mă axez pe fotbal. Am început pregătirile cu Dăești. La sfârșitul lunii august începe campionatul și nu mai e timp pentru altceva. Nu voi pleca în vacanță. Am fost la mare în week-end-ul trecut, după ce am terminat cu examenele. Voi continua și cu arbitrajul, dar nu știu încă pentru cât timp. Mi-a plăcut această nouă experiență, dar are și părțile ei negative. O să iau o decizie la momentul potrivit. Voi vedea cum o să mă descurc atunci când încep și cursurile la facultate”, a precizat performerul Alex Marinoiu, fotbalistul care a intrat în categoria celor care au demonstrat, în ultimul timp, că sportul nu reprezintă o piedică în calea tinerilor care-și doresc să aibă rezultate bune și la învățătură. (S.S.)