Acasă Eveniment Fotbalist de la Olanu, EROU pentru doi copii scăpați în apele reci...

Fotbalist de la Olanu, EROU pentru doi copii scăpați în apele reci ale lacului

1767
0

*) a ratat două amicale, dar a salvat vieți!

Duminică, 12 februarie, ACS Olanu a disputat două partide de verificare, cu Zorile Scundu și cu o echipă de Liga a IV-a din Argeș. La acest meci lidera din Seria Nord a Ligii a VI-a nu s-a putut baza pe unul dintre atacanții săi. ”Americanu`” a fost de serviciu. A ratat două jocuri, dar a salvat două vieți. Proaspăt întors din misiune, de la Rădăuți și după o intervenție, la un incediu, Alex Oprea a făcut parte din echipa de salvare a doi tineri scăpați în apele reci ale unui lac din nordul Râmnicului, din apropiere de baza sportivă Hidroelectrica. Lacul era înghețat, copiii, de 14 și 16 ani, au ajuns pe gheță până la mijlocul lui. Gheața s-a spart sub greutatea acestora. Cei care îi însoțeau și alți martori la eveniment au apelat numărul de urgență 112. O echipă din cadrul ISU Vâlcea a ajuns imediat la locul producerii incidentului și a intervenit prompt, salvându-i pe cei doi frați, care se țineau de marginea gheții. Din echipa de intervenție au mai făcut parte, alături de fotbalistul Alex Oprea și Daniel Chiriță, Mihai Tătuț și Andrei Rădulescu, ultimul fiind, de asemenea, legitimat la echipa ACS Olanu, pentru care nu a jucat, însă, până acum. ”Americanul” practică și atletismul. A participat frecvent la competiții de viteză, dar a fost nevoit, la un moment dat, să facă o pauză, din cauza unei accidentări.

”Un minut… atât a durat până când salvatorii au ajuns la cei doi copii care căzuseră în râul Olt și care se țineau la suprafață doar cu ajutorul unor bucăți de gheață. Câteva secunde dacă ar mai fi întârziat… Dar nu au întârziat. Salvatorii s-au mișcat IREPROȘABIL, iar cei doi copii au fost salvați! Un minut cât pentru două vieți! FELICITĂRI, Cristian, Daniel, Mihai și Alexandru!”, a transmis ISU Vâlcea, referitor la acțiunea pompierilor vâlceni.

”« Nici acum nu știu cum am aruncat barca la apă… » Cu motorul la turație maximă, au spart cu căngile cât au putut de repede gheața. Nu mai aveau timp. Cei doi copii se scufundau sub ochii lor. Pe mal, fratele mai mic al unuia dintre băieți nu s-a oprit din plâns decât atunci când salvatorii i-au adus pe mal. Doar câteva secunde mai lipseau și ar fi fost pierduți. Felicitări Alex, Daniel, Mihai și Cristi! Doi copii trăiesc astăzi datorită celor 4 salvatori vâlceni”, a lăudat și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență profesionalismul reprezentanților ISU Vâlcea.