Fostele glorii ale fotbalului din Bălceşti se înfruntă într-un meci demonstrativ

Nita_Marian_2016_02* partida de gală va avea loc sâmbătă, 30 aprilie, de la ora 16.00, înaintea derbiului din Liga a V-a, dintre Olteţul 2014 şi FC Băbeni II

Sâmbătă, 30 aprilie, Olteţul 2014 Bălceşti va juca, pe teren propriu, cu FC Băbeni II, una dintre rivalele „sudiştilor” în lupta pentru locul 2. Potrivit afirmaţiilor jucătorului Marian Niţă, partida din Ajunul Paştelui va fi una de sărbătoare pentru locuitorii din Bălceşti. Iar asta pentru că oficialii de la Olteţul 2014 au pus la punct şi un meci demonstrativ, în care vor evolua fostele glorii ale fotbalului din Bălceşti. „Meciul cu FC Băbeni II va fi unul de ţinut minte! Şi nu neapărat prin prisma faptului că e un joc important în lupta pentru locul 2. Ci pentru că, înaintea acestui meci, va avea loc un joc demonstrativ, în care pe terenul din Bălceşti vor evolua fostele glorii ale oraşului nostru, din generaţiile de aur, ’70-’80, când echipa era printre cele mai bune din judeţ. La organizarea acestei partide de gală şi-a adus contribuţia şi Marian Copilu, sponsorul nostru, care e în continuare alături de noi. El a şi jucat fotbal odinioară la Bălceşti, aşa că a fost de acord cu un asemenea eveniment”, a dezvăluit Niţă.

Marian Niţă, preşedinte Olteţul 2014 Bălceşti:
„În sezonul actual, s-a creat o emulaţie fantastică în jurul echipei. Locuitorii din Bălceşti au început să iubească din nou fotbalul!”

Acesta a mai precizat că partida de old boys va începe cu o oră înaintea duelului din Liga a V-a (adică de la 16.00) şi se va întinde pe durata a două reprize de 20 de minute fiecare. „Sperăm să vină cât mai mulţi spectatori la stadion cu prilejul acestui joc demonstrativ, să fie cu adevărat o sărbătoare în Ajunul Paştelui. Din momentul când am reînfiinţat această echipă, ne-am dorit să-i avem alături pe toţi cei care au jucat fotbal odinioară la Bălceşti, iar meciul acesta era singura posibilitate de a ne îndeplini scopul. În condiţiile în care, la Bălceşti, nu a mai existat o echipă de fotbal câţiva ani, a durat ceva timp până ce oamenii au început să fie prezenţi într-un număr cât mai mare pe stadion. De fapt, abia din sezonul actual s-a creat o emulaţie fantastică în jurul echipei, poate şi pentru că ne luptăm pentru promovare în Liga a IV-a. Este suficient să amintesc atmosfera extraordinară din tribune, de la meciul cu lidera Sporting Galicea, pe care l-am câştigat la limită, cu 1-0, când până şi adversarii au recunoscut că nu au mai văzut nicăieri aşa ceva! Au fost atunci peste 300 de oameni la stadion, care au făcut o atmosferă infernală, cu tobe, goarne etc. Tocmai de aceea, ne-am şi gândit să organizăm acest meci demonstrativ de Paşti, pentru că locuitorii din Bălceşti au început să iubească din nou fotbalul!”, a subliniat Marian Niţă. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button