Acasă Diverse Fosta mare handbalistă Narcisa Lecușanu a pictat un tablou pentru copiii cu...

Fosta mare handbalistă Narcisa Lecușanu a pictat un tablou pentru copiii cu autism, sindrom Down și alte afecțiuni, de la CSEI Băbeni

248
0

Narcisa Lecușanu este o fostă mare handbalistă a României. A evoluat, în trecut, și pentru Oltchim Rm. Vâlcea, alături de care a cucerit Cupa Cupelor și a jucat o finală de Liga Campionilor. A rămas legată de județ, de oraș și revine de fiecare dată cu plăcere pe meleagurile noastre. A candidat la șefia FRH, iar acum face parte din Comitetul Executiv al Federației Internaționale de Handbal. În ultimii ani, în special în perioada pandemiei, și-a descoperit o mare pasiune: pictura. A realizat zeci de tablouri, iar la un moment dat se gândește să organizeze chiar o expoziție cu lucrările sale și ale copiilor săi. Până atunci, a răspuns unei provocări venită din partea psihologului Cristina Nicula, directorul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Băbeni. A pictat un tablou cu un îngeraș, pe care l-a scos la licitație, iar banii strânși vor fi direcționați către centru, pentru înființarea unei camere senzoriale necesară copiilor cu nevoi speciale.

”Luna Decembrie este luna bucuriei! Provocată de Nicula Bogdan, am acceptat cu drag, să pictez un “ÎNGERAȘ” pentru copiii cu Autism, Sindromul Down și nu numai de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Băbeni-Vâlcea. Ei au mare nevoie de dotări pentru înființarea unei camere senzorialăe în noua clădire-fost Centrul Andreea, din Râmnicu Vâlcea. Camera senzorială are rolul de a dezvolta funcțiile senzoriale ale copiilor, pentru a se putea adapta la mediul înconjurător. Licitația începe de la 500 lei și banii vor merge direct în contul Asociației: RO96CECEB00030RON0812749. Pentru orice informație o puteți contacta pe Dna. Director, Cristina Nicula +40 (744) 403 119 Mulțumesc anticipat celor care pot ajuta acești copii minunați! De la suflet la suflet!”, a transmis Narcisa Lecușanu.