Acasă Liga III ”A fost o diferenţă de atitudine între meciul de la Horezu şi...

”A fost o diferenţă de atitudine între meciul de la Horezu şi cel din Cupă, cu Flacăra. În campionat, băieţii au crezut că jocul e câştigat dinainte”

156
0

George Popolan, cel căruia i se datorează existenţa echipei Viitorul Dăeşti, s-a bucurat pentru victoria concludentă obţinută în Cupa României, în faţa Flacărei. Popolan crede că formaţia sa ar fi obţinut un rezultat pozitiv şi în campionat, dacă jucătorii l-ar fi abordat cu aceeaşi seriozitate.


”A fost o diferenţă de atitudine între meciul de sâmbătă şi cel din Cupă. Întotdeauna în sport şi mai ales la acest nivel, atitudinea contează foarte mult. Nu a fost vorba de lipsă de valoare. La Horezu s-a jucat fără atitudine. Din punctul meu de vedere, băieţii au considerat că meciul e dinainte câştigat şi am pierdut trei puncte importante în economia campionatului. Obiectivul nostru este să luăm cât mai multe puncte în Liga a III-a, dar nu neglijăm nici Cupa. Îi felicit pe jucători pentru rezultat şi pentru jocul cu Hoezu, de la Fedeleşoiu. I-am felicitat şi pentru rezultatele cu Costeşti din Cupă şi campionat, dar nu pentru joc. Acum, jocul a fost plăcut ochiului şi oamenilor de fotbal care au fost prezenţi şi cărora le mulţumim că au venit la stadion. Chiar dacă nu au avut acces în tribune, din spatele gardului împrejmuitor au putut urmări două echipe vâlcene, fair-play, care au jucat un fotbal frumos, curat. (…) Noi mai avem anumite posturi descoperite. Sper ca până pe 5 otombrie să reuşim să umplem golurile. Posturile deficitare sunt de fundaş central şi fundaş stânga, unde greu se găsesc jucători care să ne poată ajuta. Dacă nu găsim alte soluţii, vom continua aşa. Băieţii şi-au făcut treaba. A fost o surpriză pentru mine că Miţă Deaconescu nu a intrat ca titular sâmbătă, cu Horezu, având în vedere că este singurul fundaş central, dar dacă antrenorul a gândit acest lucru, eu am respectat decizia lui. Niciodată nu discut despre antrenor, ci despre un grup. Antrenorul ştie că răspunde în faţa conducerii de rezultate şi este problema lui cum face echipa, îşi asumă deciziile”, a declarat George Popolan.

Oficialul Viitorului speră ca în week-end să aibă dublu motiv de bucurie. Sâmbătă, echipa să câştige confruntarea cu Şelimbăr, ia duminică, locuitorii din Dăeşti să-i acorde votul şi încrederea, aşa cum au făcut la precedentele două scrutinuri, pentru a continua munca şi proiectele pentru dezvoltarea comunei Dăeşti, din calitate de primar al acestei localităţi. Revenind la fotbal, Popolan nu consideră partida cu Şelimbăr un derby, ci un meci important: ”Cu Şelimbăr, va fi un meci foarte greu. Din spusele multor oameni de fotbal, e cea mai bună echipă din serie. Nu-l consider, însă, un derby. Putem vorbi despre acest lucru doar în retur, dacă o echipă va fi pe locul I, iar cealaltă pe 2 sau undeva acolo sus. Deocamdată cred că Viitorul Dăeşti are un meci foarte greu, acasă, primul pe care îl jucăm la Fedeleşoiu, în Liga a III-a, din noul sezon. Sper că băieţii se vor mobiliza precum în meciul de Cupă, cu Horezu, iar dacă o vor face şi vor avea atitudinea din acest joc, vom urmări un meci deschis oricărui rezultat. În caz contrar, dacă va fi ca la Horezu, nu ne putem aştepta la un deznodământ favorabil”. (S.S.)