Acasă Editorial Politic Florescu, directorul PER de la APAVIL, a pus stăpânire, ilegal, pe o...

Florescu, directorul PER de la APAVIL, a pus stăpânire, ilegal, pe o alee din Rm. Vâlcea. Primăria ascunde printr-un nou abuz o faptă penală

2389
0

După ce locuitorii de pe Strada Henri Coandă, din Râmnicu Vâlcea, au semnalat faptul că, de mai multă vreme, Ion Florescu, directorul promovat de Partidul Ecologist, pe criterii politice, la conducerea APAVIL, ar fi pus stăpânire, ilegal, pe o alee din zonă, montând chiar şi o barieră pe Intrarea Pribeanu, am solicitat câteva clarificări de la primărie.

Înainte de toate, am întrebat dacă bariera este amplasată pe domeniul public, iar luni, 15 martie a.c., Primăria Râmnicului ne-a comunicat faptul că aceasta se află pe o proprietate privată. Anticipând cumva un astfel de răspuns, am solicitat, preventiv, să ni se indice şi documentele de proprietate / concesiune / eventuale autorizaţii, numai că Executivul local s-a făcut că plouă şi a lăsat să se înţeleagă că nu intenţionează să ia nicio măsură, nefiind cazul… în opinia „specialiştilor” de la Urbanism. Mai târziu, urma să aflăm şi motivele. Când am verificat la Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară – surpriză! – din schiţe, reiese cât se poate de clar că proprietatea liderului ecologist, cu numărul cadastral 42696, se termină la o distanţă destul de mare de barieră şi că aceasta este montată pe domeniul public, la doar câţiva centimetri de fundaţia blocului din faţă şi de o clădire a primăriei, în care îşi desfăşoară activitatea 13 medici de familie. După cum probabil se ştie, să pui stăpânire, ilegal, pe o alee – domeniu public şi, mai mult decât atât, să o îngrădeşti, este o faptă penală. La fel de penal este şi răspunsul primăriei, un abuz în toată regula, în condiţiile în care este protejată prin minciună o astfel de faptă. Pe de altă parte, cazul de faţă arată cât de departe s-a ajuns cu abuzurile, la Rm. Vâlcea, şi ce fel de oameni sunt promovaţi în funcţii publice, pe criterii politice, pentru a „apăra” avuţia statului sau a comunităţilor locale. Sperăm ca instituţiile abilitate să se autosesizeze şi, de această dată, să acţioneze în litera legii, nu cum au făcut-o până acum, ascunzând gunoiul din Vâlcea sub preş, într-o complicitate mizerabilă cu unii lideri politici. (va urma)

Eduard Dulăcioiu