Acasă Diverse Florentin Pera: ”Sper ca în următorii ani să fim o echipă şi...

Florentin Pera: ”Sper ca în următorii ani să fim o echipă şi mai competitivă, care să se bată de la egal la egal cu Gyor”

127
0

Antrenorul echipei de handbal vâlcene a făcut o radiografie a celor întâmplate în partida cu Gyor. Tehnicianul campioanei este de părere că diferenţa a fost totuşi prea mare comparativ cu ceea ce s-a întâmplat pe teren. ”Vreau să felicit Gyor pentru joc şi pentru victoria obţinută. A avut o apărare extraordinară şi un portar la un nivel foarte ridicat. Noi, atâta timp cât am putut să ne ţinem de ele, am sperat. Dar treptat sigur că experienţa, lotul şi schimbările pe care le-a avut Gyor la dispoziţie au făcut diferenţa. În momentul când s-a creat un avantaj în favoarea adversarelor, noi am făcut foarte multe greşeli tehnice şi nu am reuşit să mai revenim în joc. Gyor a ştiut să gestioneze avantajul pe care l-a avut. S-a simţit că este o echipă mare şi a obţinut o victorie meritată. Noi am jucat 10 minute cu un om mai puţin în acest meci. Împotriva unei echipe de talia Gyorului e greu să joci cu un om mai puţin 10 minute. E greu şi patru minute, dar 10! Astfel a fost această diferenţă care, din punctul meu de vedere, nu este conformă cu realitatea din teren. Una peste alta, vreau să-mi felicit fetele pentru dăruire şi dorinţă. În prima repriză, în apărare am jucat extraordinar şi cred că le-am creat foarte multe probleme celor de la Gyor. În schimb, în repriza a doua nu am mai fost la fel de concentraţi, am făcut şi greşeli. Văzând şi diferenţa, probabil că am şi renunţat destul de repede”, a declarat Florentin Pera.

 

”Încercăm să păstrăm pentru sezonul viitor cât mai multe jucătoare şi să întărim lotul”

”Per ansamblu, cred eu că echipa noastră a arătat un handbal bun, că are potenţial şi sper ca pe viitor, în următorii ani, Vâlcea să formeze din nou o echipă competitivă, care să poată să lupte din nou de la egal la egal cu echipe de talia Gyor-ului. Avem o istorie şi o tradiţie foarte mare în spate, avem nişte fani excepţionali şi mai mult decât atât, în doi ani am realizat lucruri extraordinare, câştigând titlul, jucând în Liga Campionilor şi fiind cu un pas în sferturi. Acest lucru se datorează tuturor celor care muncesc la acest club. Sper ca pe viitor Rm. Vâlcea să se apropie de ceea ce a fost Oltchim odată. Asta îşi doreşte toată lumea, dar trebuie să avem răbdare, lucrurile nu pot fi făcute peste noapte. Noi avem o echipă nouă, sunt foarte multe jucătoare noi. Încercăm să păstrăm pentru sezonul viitor cât mai multe jucătoare din actualul lot şi să întărim echipa în aşa fel încât anul viitor să fim o forţă şi să ajungem la un nivel cât mai înalt, pe măsura aşteptărilor propriilor suporteri”, a mai spus antrenorul Vâlcii.

 

”Yuliya Dumanska are nevoie de susţinere şi încredere”

Chiar dacă Yuliya Dumanska nu traversează o perioadă bună, staff-ul tehnic al SCM-ului contează pe ea. I-a oferit încredere şi în partida cu Gyor. Dumanska a intrat în partea a doua a întâlnirii, dar nu a putut ajuta prea mult echipa. ”Era o diferenţă destul de mare în favoarea Gyor-ului şi am considerat că merită şi Yuliya o şansă. Este portarul echipei naţionale, o jucătoare de mare viitor. Ea trebuie ajutată şi susţinută. Poate nu a prins o zi foarte bună, dar dacă nu-i acorzi şanse, e normal să fie mai greu. Probabil că dacă Batinovic rămânea în poartă, ar fi fost un scor oarecum mai echilibrat, poate nu era o diferenţă atât de mare, dar nu e o garanţie, nu avem de unde să ştim acest lucru. Yuliya e un portar care în foarte multe momente ne-a ajutat. Vine după o accidentare şi am încercat să-i ofer şanse într-un moment în care meciul curgea clar în favoarea Gyorului. Orice jucătoare are nevoie de susţinere şi de încredere”, a precizat Pera cu privire la situaţia Yuliyei Dumanska. (S.S.)