Acasă Liga III Flacăra Horezu şi-ar putea prelungi vacanţa. Prima adversară din retur, în pericol...

Flacăra Horezu şi-ar putea prelungi vacanţa. Prima adversară din retur, în pericol de desfiinţare

309
0

Seria a III-a din cel de-al treilea eşalon ar putea rămâne cu doar 15 formaţii. Naţional Sebiş este în pericol de desfiinţare. În ultimele săptămâni situaţia a fost extrem de tensionată, între jucători, antrenor şi autorităţile locale, cele care au renunţat, se pare, la susţinerea financiară a echipei. Jucătorii nu s-au mai antrenat, însă nici nu au primit dezlegare din partea clubului, care ar dori, se pare, ca aceştia să renunţe la drepturile salariale pe care le mai au de primit. Unii jucători, pentru a nu fi blocaţi la Sebiş, au renunţat la salariile restante.

În cazul în care lucrurile nu se vor îndrepta şi Naţional Sebiş se va retrage din Liga a III-a, din serie vor mai retrograda direct doar trei echipe. Filiaşi, ACS Poli Timişoara şi Gilortul Tg. Cărbuneşti ocupă, în acest moment, ultimele trei locuri. Sebiş este pe 13. De asmenea, va mai retrograda cea mai slabă echipă de pe locul 12 din cele cinci serii, în calcul fiind luate rezultatele obţinute cu primele 10 clasate. Niciuna dintre cele două formaţii vâlcene nu este ameninţată de retrogradare. Viitorul Dăeşti se află pe locul 11, iar Flacăra e pe 5. Dacă Sebiş se va retrage acum, după finalul turului, cel mai probabil rezultatele înregistrate de aceasta în turul campionatului rămân neschimbate, iar în retur câte o echipă va sta. Din nefericire, se va păstra şi eşecul înregistrat de Dăeşti în faţa acestei grupări (3-1 pentru Naţional, la Fedeleşoiu). Flacăra a câştigat meciul tur cu 2-0.
Altfel spus, în cazul în care Sebiş se desfiinţează, Flacăra va mai avea o săptămână în plus de vacanţă. Ar trebui să joace pe 7 martie cu gruparea arădeană, pe stadionul din Treapt, în prima etapă din retur. Horezenii ratează şansa obţinerii altor trei puncte, dar fac nişte economii, în sensul în care nu vor mai organiza un meci pe teren propriu. Numai baremul de arbitraj şi observare se ridică la 3000 lei. Și Viitorul Dăeşti va economisi nişte bani. Va scăpa de o deplasare lungă, de cheltuieli de cazare şi masă, în judeţul Arad. (S.S.)