Acasă Fotbal FC Oltenia, campioană la Cupa Speranțelor! ISport a jucat alte trei finale...

FC Oltenia, campioană la Cupa Speranțelor! ISport a jucat alte trei finale la competiția de fotbal juvenil de la poalele Capelei

449
0

Între 26 și 28 mai zeci de meciuri s-au disputat pe stadioanele Brothers și Municipal, din Zăvoi. A avut loc etapa I a Cupei Speranțelor la fotbal juvenil. Au participat 44 de echipe, multe de la cluburi de mare tradiție din România, la categoriile 2012, 2014 și 2015. La 2012, campioană a fost Athletic Slatina. Podiumul a fost completat de ISport Rm. Vâlcea și Viitorul Ialomița. Pe locul 4 s-a clasat Oltenia Junior Craiova. La categoria 2014, cea mai bună a fost Viitorul Argeș, urmată, în clasament, de SK Drobeta Tr. Severin, ISport Rm. Vâlcea și Academia Hagi. La 2015 în fruntea ierarhiei s-a situat FC Brașov. Academia Gică Popescu a fost vicecampioană. Pro Junior Craiova și ISport Vâlcea au cupat următoarele două poziții.

Cea de-a VIII-a ediție a Cupei Speranțelor a continuat în perioada 2-4 iunie cu întrecerile de la categoriile 2011, 2013 și 2016. La 2011 au fost două grupe. S-au înscris: Farul Constanța 1, Farul Constanța 2, SCM Rm. Vâlcea, ISport Vâlcea, Academia Răzvan Raț, FC Oltenia, CSȘ Caracal, Academia Mateești, Spartan Craiova și AFC Băbeni. La 2013 au participat: Celta Brașov, ISport Vâlcea, Academia Mateești, SCM Rm. Vâlcea, Pro Junior Craiova, AFC Băbeni, LPS Pitești, Spartan Craiova, FC Oltenia, CSȘ Craiova, Tigrii Team Sibiu și Progresul Spartac. La 2016 s-au înscris la Cupa Speranțelor: Kids Tâmpa Brașov, ISport Vâlcea, Luceafărul Constanța, AFC Băbeni, Academia Gică Popescu, Athletic Slatina, Celta Brașov, PRO Junior Craiova și FC Oltenia.

Bogdan Mihalache, organizatorul competiției, alături de Alin și Adi Savu și toți colaboratorii săi din cadrul ISport, au anunțat laureații. Astfel, la categoria 2011 cea mai bună echipă a fost FC Oltenia Rm. Vâlcea, formație antrenată de Larry Mihăilă. Titlul de vicecampioană a mers la ISport. Două echipe de la Farul Constanța s-au clasat pe locurile 3 și 4. La 2013, ISport a pierdut finala cu LPS Pitești. Locurile 3 și 4 au fost ocupate de două formații vâlcene, SCM Rm. Vâlcea și FC Oltenia. Și la 2016 ISport a ajuns în finală. Academia ”Gică Popescu” a luat trofeul. Pe ultima treaptă a podiumului s-a aflat Luceafărul Constanța. Mențiunea a mers către PRO Junior Craiova.

Au fost două săptămâni pline de fotbal și spectacol, cu sute de copii și părinți care s-au bucurat de o competiție de top. S-au făcut și sacrificii, s-a jucat chiar și prin ploaie, însă tot efortul a meritat. Râmnicul a fost, pentru două săptămâni, cu adevărat capitala fotbalului juvenil românesc.