Acasă Superliga FC Băbeni se reunește marți, 7 iulie. Doi jucători importanți se despart...

FC Băbeni se reunește marți, 7 iulie. Doi jucători importanți se despart de formația antrenată de Iulică Dincă

688
0

În urmă cu câteva săptămâni, o parte din jucătorii echipei FC Băbeni și-au reluat pregătirile. Au făcut antrenamente, în grupuri restrânse, pe fostul stadion Oltchim (baza Brothers Sport Hub). Apoi, planurile le-au fost stricate de vremea nefavorabilă. Și-au întrerupt activitatea pentru două săptămâni. Marți, 7 iulie, FC Băbeni se va reuni din nou sub comanda lui Iulică Dincă, dar de această dată pe propria bază sportivă, la Băbeni. Antrenorul echipei clasată pe locul 3 în momentul întreruperii campionatului speră ca în perioada următoare să știe pe ce jucători se va baza în sezonul următor. Deocamdată, doi dintre fotbaliștii importanți din campionatul precedent au anunțat că nu vor mai continua la FC Băbeni. Este vorba despre Cosmin Văcaru și Bogdan Fuiorea.

Am avut o întâlnire cu jucătorii. Am dorit să știm pe cine ne vom baza în continuare. Cosmin Văcaru și Bogdan Fuiorea au spus că vor merge pe alt drum. Nu știu dacă mai sunt și alții. Nimeni altcineva nu și-a exprimat dorința de a părăsi echipa. Sper ca în cel mai scurt timp să avem un răspuns clar, să știm pe cine mizăm. Îmi doresc să păstrăm mare parte din lotul de anul trecut și să mai facem câteva transferuri. Dar nu e cazul să ne grăbim. Așteptăm să vedem ce se va întâmpla și la barajul pentru promovarea în Liga a III-a, dacă Minerul Costești va face saltul către un eșalon superior. Oricum, la cum se prezintă situația în acest moment, eu cred că nu vom putea începe noul campionat în august. În cel mai bun caz, va începe în septembrie, dar mi-e teamă că ar putea să nu mai înceapă deloc. Dacă vom putea juca, noi ne vom bate pentru primele locuri. Va fi greu pentru promovare, dar ne dorim să fim acolo, sus. După părerea mea, campionatul viitor, dacă se va juca, va fi mult mai echilibrat decât în acest an, în sensul în care nu va mai exista o diferență atât de mare între prima clasată și următoarele două-trei echipe. Cred că va fi o luptă strânsă. Călimănești, Otăsău, poate și dintre nou promovate vor apărea echipe care să se bată pentru un loc în prima parte a ierarhiei. Important este să începem, să putem juca, apoi vedem ce va fi”, a declarat Iulică Dincă, antrenorul formației de Superligă din Băbeni.

În privința unuia dintre jucătorii care nu vor mai continua la Băbeni, Cosmin Văcaru, deocamdată nu e 100% sigură viitoarea sa destinație. Sparta Rm. Vâlcea, noua echipă înființată de Marius Voican, e o opțiune pentru Cosmin, dar mai are și alte variante. Va lua o decizie în următoarele săptămâni. Iulică Dincă va fi și el aproape de gruparea de seniori de la Sparta Rm. Vâlcea, mai ales că are acolo o grupă de copii alături de Romeo Chelcea, dar nu va îndeplini funcția de antrenor. Va continua să se ocupe de pregătirea celor de la FC Băbeni. (S.S.)