Acasă Diverse Expoziție de pictură cu tematică anticorupție

Expoziție de pictură cu tematică anticorupție

121
0

COMUNICAT DE PRESĂ – Luni, 9 decembrie 2019, începând cu ora 12°°, la Biblioteca Județeană ”Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea, se va desfășura expoziția de pictură/desene ,,9 Decembrie în imagini”. Aflată la a doua ediție, expoziția se înscrie în șirul activităților preventiv-educative derulate în baza parteneriatelor încheiate între Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea și instituții din județul Vâlcea, respectiv Consiliul Județean Vâlcea, Inspectoratul Școlar Județean, Biblioteca Județeană ”Antim Ivireanul” și licee din Rm. Vâlcea și Drăgășani, având ca scop promovarea unei conduite active împotriva corupţiei.
Expoziția se va desfășura în perioada 09 – 13 decembrie 2019, la parterul Bibliotecii Județene ”Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea, iar la deschiderea evenimentului, planificată la ora 12°° sunt invitați reprezentanți ai Instituției Prefectului, ai Consiliului Județean și ai unor instituții ale Ministerului Afacerilor Interne din județul nostru, iar directorul bibliotecii și șeful Serviciului Județean al Arhivelor Statului Vâlcea vor susține alocuțiuni privind importanța luptei anticorupție.
În vederea atingerii obiectivelor propuse de organizatori și pentru a promova mesajele anticorupție, pe parcursul derulării evenimentului se vor organiza și alte activități, împreună cu elevi de liceu, iar lucrători ai Serviciului Județean Anticorupție Vâlcea vor distribui flyere cu mesaje anticorupție persoanelor care vor vizita biblioteca în această perioadă.
Evenimentul va marca și sărbătorirea Zilei Internaționale Anticorupție, sărbătorită în fiecare an în data de 9 decembrie.