Acasă Politica Eugen Neaţă a votat împotriva Guvernului Cioloş, alături de alţi 183 de...

Eugen Neaţă a votat împotriva Guvernului Cioloş, alături de alţi 183 de senatori şi deputaţi

36
0

Miercuri, 20 octombrie, Guvernul propus de Dacian Cioloş a fost respins în Parlament. A obţinut doar 88 de voturi din cele 234 necesare. Printre cei care au fost împotriva acestuia s-a aflat şi deputatul PSD de Vâlcea, Eugen Neaţă. Imediat, aceasta şi-a motivat şi decizia.


”Românii mor cu sutele în fiecare zi. În ultimele patruzeci şi opt de ore au fost ucişi de coronavirus peste o mie de oameni. O localitate întreagă din mediul rural. De la primul şi până la ultimul, au dispărut dintre ai noştri cu mult peste patruzeci de mii de oameni. Mult mai mult decât populaţia unui municipiu reşedinţă de judeţ, cum este Miercurea Ciuc, de exemplu. Este evident că statul român nu-şi poate proteja cetăţenii. Nu statul în întregul său, cum a încercat cineva să ne facă din vorbe cu câteva zile în urmă, ci persoanele din fruntea statului. Statul român are în frunte un guvern care se mai numeşte şi executiv. Un executiv este şi preşedintele. Toţi aceştia controlează instituţii care ar trebui să-i apere şi să-i protejeze pe cetăţenii români. Este evident că nu au făcut-o. Nu au făcut-o din timp, nu o fac nici acum şi nu dau semne că o pot face în viitorul sumbru care ni se arată. Ca deputat social-democrat în Parlamentul României, am votat împotriva propunerii de guvern pe care a făcut-o domnul Cioloş. Trecem printr-o situaţie naţională atât de gravă încât nu ne permitem să punem în locul unor nepricepuţi alţi nepricepuţi. Cu atât mai mult cu cât printre miniştrii propuşi se găsesc persoane care se fac vinovate de actuala situaţie medicală, economică şi socială.
Propunerea de miniştri făcută de Dacian Cioloş a urmat linia anecdotică în care preşedintele ţării l-a desemnat pe el însuşi. Această serie de glume politice este una dintre cele mai cinice din câte a înregistrat istoria acestei ţări. Ea ne arată că, la nepricepere şi iresponsabilitate, câteva persoane politice din această ţară pot adăuga deficienţe personale greu de rostit în cuvinte.
De la tribuna Parlamentului, partidul din care fac parte a invitat pe toată lumea interesată de binele acestei ţări la consultări directe şi la respectarea cu sfinţenie a recomandărilor pe care le fac specialiştii. Când oamenii mor cu miile, în statul care nu este capabil să-i protejeze, nu statul poartă vina, ci cei care ocupă locurile de comandă de la cârma lui. Acolo este nevoie de oameni noi, fermi, pricepuţi şi responsabili. Locul celor care au pus statul român pe o poziţie atât de ruşinoasă în clasamentul mondial al victimelor acestei pandemii este în cu totul altă parte”, a transmis deputatul PSD Eugen Neaţă, după ce Guvernul USR propus de Cioloş a picat la votul din Parlament.