Acasă Eveniment Eugen Neață: ”Discuțiile purtate de parlamentarii români cu reprezentanții statului vietnamez contribuie...

Eugen Neață: ”Discuțiile purtate de parlamentarii români cu reprezentanții statului vietnamez contribuie la înmulțirea beneficiilor economice, culturale și sociale la care aspiră cele două țări”

79
0

Deputatul PSD Eugen Neață este președinte al Grupului parlamentar de prietenie România – Vietnam. Din această calitate a participat, zilele trecute, la o întâlnire cu grupul omolog din Vietnam. Aceasta a avut loc la Hanoi. La întoarcerea în țară, parlamentarul vâlcean a prezentat concluziile după discuțiile purtate cu oficialii vietnamezi.

”Grupul parlamentar de prietenie România-Vietnam din Parlamentul României a făcut o vizită la Hanoi, la invitația grupului omolog din Adunarea națională, în perioada 16-21 octombrie 2022. Din programul convenit cu partea vietnameză au făcut parte întâlniri de lucru cu parlamentarii vietnamezi, cu vicepreședintele permanent al Adunării Naționale, cu reprezentanți ai Consiliului Local Hanoi, ai Comisiei pentru Afaceri Sociale și Educație, ai Ministerului Afacerilor Externe din Vietnam și ai Ministerului Industriei și Comerțului din Vietnam.

Am primit din partea oficialităților vietnameze mulțumiri pentru sprijinul acordat Vietnamului pe plan european și internațional, pentru deschiderea pe care țara noastră a avut-o de-a lungul timpului pentru tinerii vietnamezi care au dorit să studieze în România, pentru cetățenii vietnamezi care s-au retras din zona de război cu sprijinul statului român și pentru vietnamezii, din ce în ce mai mulți, care vin să muncească în România. S-au purtat discuții despre întărirea relațiilor bilaterale, despre creșterea schimburilor economice și culturale și despre investiții și turism. Este de așteptat ca în viitorul apropiat prim-ministrul României să facă o vizită în Vietnam și președintele Adunării naționale să vină la București pentru discuții interparlamentare.

În perioada vizitei pe care a făcut-o Grupul român de prietenie parlamentară în Vietnam, reprezentanții multor universități din România și-au prezentat oferta la târgul de studii din orașele Ho Chi Min și Hanoi și o delegație economică a participat la întâlnirile cu conținut specific, împreună cu grupul de parlamentari români. Totodată, Orchestra Simfonică din București este așteptată să concerteze în sala Operei din Hanoi la mijlocul lunii noiembrie.

Discuțiile purtate de parlamentarii români cu reprezentanți ai statului vietnamez contribuie la înmulțirea beneficiilor economice, culturale și sociale la care aspiră cele două țări”, a declarat deputatul Eugen Neață, președintele Grupului parlamentar de prietenie România-Vietnam.