Diverse

Este necesară combaterea cârtițelor? Iată 5 probleme pe care le pot cauza acestea

Ori de câte ori vine vorba despre combaterea cârtițelor, discuțiile sunt adesea contrare. În general, există două tabere: cei care au întâmpinat probleme cauzate de păsări, care susțin necesitatea de combatere, și cei care nu au avut probleme cu cârtițele, care neagă această necesitate.

Dată fiind această situație, ne-am propus să discutăm despre motivele pentru care merită să ai în vedere folosirea unui dispozitiv anti cartite, prezentându-ți 5 probleme pe care acestea le pot cauza. Continuă să citești articolul nostru pentru a le descoperi!

  • Deteriorarea gazonului și a grădinilor

Nu există coșmar mai urât pentru un proprietar de gazon decât apariția unui mușuroi în mijlocul gazonului. Pentru iubitorii ideii de a obține un gazon impecabil, cârtițele pot reprezenta o adevărată amenințare.

Tunelurile și mușuroaiele create de către cârtițe pot distruge peluzele bine îngrijite și vor afecta aspectul general al grădinii.

Nu numai gazonul poate avea de suferit din cauza cârtițelor, ci la fel de afectate pot fi și florile sau plantele ornamentale.

  • Afectarea culturilor agricole

Pentru fermieri, cârtițele reprezintă, de asemenea, o amenințare. Asta deoarece culturile acestora pot fi destul de afectate de activitatea cârtițelor.

Chiar dacă aceste vietăți nu consumă plantele direct, rădăcinile acestora pot fi afectate, iar astfel randamentul recoltelor ar putea avea și el de suferit.

  • Crearea condițiilor favorabile pentru alte rozătoare

Dacă nu ai o problemă anume cu cârtițele, sigur nu te atrage ideea ca în curtea ta să apară șoarecii sau șobolanii. De aceea, trebuie să știi că tunelurile create de cârtițe pot fi folosite și de alte rozătoare, așa cum sunt șoarecii și șobolanii.

În cazul în care nu îți dorești astfel de probleme, ai putea utiliza un aparat anti cârtițe iar astfel le vei ține departe de curtea ta.

  • Dificultăți în întreținerea grădinilor

Nimic nu poate fi mai satisfăcător decât deținerea unei grădini impecabile. Cu toate acestea, vei avea destul de mult de muncă pentru a obține o curte și o grădină perfectă. Cârtițele pot distruge toate aceste eforturi, așa că îți va fi tot mai dificil să te ocupi de cosirea gazonului sau de întreținerea spațiilor verzi.

Mai mult decât atât, sistemele de irigație ar putea fi și ele afectate de tunelurile cârtițelor, necesitând reparații și ajustări frecvente.

  • Impact asupra animalelor de companie

Animalele de companie, în special câinii, ar putea fi atrase de mirosul dar și de activitatea cârtițelor. Astfel, aceștia vor încerca să prindă acești dăunători, săpând pentru a le prinde, iar astfel vor exista și mai multe daune.

De asemenea, să nu uităm că în tunelurile săpate de cârtițe apar și alți dăunători, iar aceștia ar putea reprezenta un pericol inclusiv pentru animalele de companie. Riscurile de sănătate pot fi destul de mari, așa că acesta ar putea fi un motiv în plus pentru a-ți dori combaterea cârtițelor.

Lista cu problemele cauzate de prezența cârtițelor ar putea continua la nesfârșit, iar date fiind prezentate toate aceste aspecte, merită să ai în vedere achiziționarea unui aparat anti cârtițe, pe care să îl folosești ori de câte ori va fi necesar.

Articole Similare

Back to top button