Acasă Liga IV Eroii din Călimăneşti! Cozia a câștigat dramatic barajul cu Curtișoara și a...

Eroii din Călimăneşti! Cozia a câștigat dramatic barajul cu Curtișoara și a promovat în Liga a III-a!

2761
0

Sâmbătă, 25 iunie, Cozia Călimăneşti a jucat returul barajului de promovare in Liga a III- contra formației Oltul Curtișoara. Partida a plecat de la scorul de 3-1 pentru trupa olteană. Campioana Ligii a IV-a vâlcene a încercat să întoarcă soarta duelului în favoarea sa. În prima repriză a arătat că are capacitatea cel puțin să ducă barajul în prelungiri, în ciuda problemelor de lot, a faptului ca s-a jucat cu improvizații in lipsa altor soluții. Fundașul Marian Chiripuș a fost atacant și chiar a avut câteva ocazii de a înscrie din primele minute. Sîrbu, Mădălin Chiripuș, Rădoi s-au mai aflat în situația de a înscrie. A fost și un gol în prima repriză. A venit chiar în debut, în minutul 5 și a adus un plus de încredere. O faza frumoasă, pornită din stânga, a ajuns în dreapta, la Alexandru Chiripuș, care i-a pus-o pe tavă, în fața porții, lui Uță. Decarul Coziei a avut de îndeplinit o simplă formalitate. 1-0 a fost și la pauză, însă repriza s-a încheiat prost pentru Cozia, care a pierdut doi jucători importanți. Pe Silviu Rădoi, care s-a accidentat din minutul 20 (a fost înlocuit de Marinaș, și el cu probleme medicale, intrat fără un antrenament comun cu echipa de aproape trei săptămâni), dar și pe căpitanul Alexandru Ștefan, eliminat în minutul 30, după un meleu, în care a fost eliminat și Ungureanu, de la oaspeți. Jocul a fost întrerupt minute bune în prima repriză și după o intervenție a lui Buzilă, care a ieșit rău șifonat. I-a fost spart nasul. Portarul Coziei a strâns din dinți și a continuat partida, având multe intervenții salvatoare.

Partea secundă a început la fel de bine precum meciul, pentru Călimăneşti. Marian Chiripuș a marcat pentru 2-0, în minutul 48. Marinaș i-a pasat. Deja avantajul oltenilor era anulat. Problemele medicale s-au accentuat, însă, la Călimăneşti. Marinaș a fost nevoit și el să părăsească terenul, la fel și Duca, la Uță s-au resimțit tot mai puternic durerile, după întinderea suferită zilele trecute. Sîrbu a dat și el emoții. A căzut ca secerat după un duel la centrul terenului cu un adversar. Ambii au creat panică. A intrat Ambulanța pe teren. Până la urmă, a fost bine pentru amândoi. Primele 90 (+6 minute) s-au terminat la scorul de 2-0, astfel că s-a trecut la prelungiri. Cu Cozia având toate schimbările epuizate. Oricum, nu mai erau variante. Doar Jura și doi portari, Didoiu și Dina.

Elevii lui Iinca au rezistat eroic 30 minute. Chiar au avut o ocazie mare de a duce scorul la 3-0, după un contraatac al lui Marian Chiripuș. Căpitanul trupei vâlcene (după eliminarea lui Ștefan), a centrat pe 6 metri, Sîrbu i-a luat fața adversarului, dar nu a reușit să trimită mingea în plasă. Și nu a fost singura. Prelungirile s-au încheiat tot la scorul de 2-0 și duelul a ajuns la loteria penalty-urilor. Buzilă, extrem de inspirat, a apărat două lovituri din punctul cu var. Cozia a câștigat cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare și a promovat în Liga a III-a! Felicitări, băieți! Ați scris o filă frumoasă pentru istoria fotbalului vâlcean! Felicitări, Vasile Ilinca! Mult succes, Cozia, în cel de-al treilea eșalon!

Pentru Cozia au evoluat: Buzilă – Proteasa, Ștefan, Lăzărescu, Duca, Sîrbu, Al. Chiripuș, Mazilu, Uță, M. Chiripuș, Rădoi. Au mai intrat Marinaș, Tănăsie, Zotică.