Diverse

Energetic, în Top 5 cele mai bune echipe de handbal feminin din lume, la nivel şcolar

Între 21 februarie şi 1 martie, la Doha, în Qatar, s-a desfăşurat Campionatul Mondial Şcolar de Handbal Feminin. 14 eleve ale Colegiului Tehnic Energetic din Rm. Vâlcea, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, au reprezentat România la acest puternic turneu. Alături de acestea, au făcut deplasarea la Doha, antrenorul Marius Dănuleţ, vicepreşedintele FRH – Steluţa Luca, directorul Colegiului Energetic – Mihai Simion, inspectorul de specialitate din cadrul IŞJ Vâlcea, Coca Gavrişiu Niţulescu. De asemenea, printre cei prezenţi la această competiţie s-a regăsit şi Constantin Căliman, fostul conducător al clubului CSM Bucureşti. La feminin, 19 echipe au participat la Mondiale. Acestea au fost împărţite în patru grupe. România a fost repartizată în grupa A, în care s-au mai regăsit reprezentativele şcolare din Germania, Turcia, Bulgaria şi Israel. În această fază, handbalistele de la Energetic nu au pierdut decât un meci, pe cel inaugural, cu Germania (scor 18-14 în favoarea adversarelor). „Au fost nişte împrejurări care au contat, probabil, în desfăşurarea jocului. Nu se ştia în ce sală jucăm, până la urmă am ajuns acolo, dar fetele nu au mai avut la dispoziţie decât 10 minute pentru încălzire”, a precizat Steluţa Luca, referitor la motivele care au condus către acest eşec. Echipa vâlceană a câştigat ulterior disputele cu Israel (scor 28-13), Turcia (35-18) şi Bulgaria (32-22). A terminat grupa pe locul secund. Dacă ar fi învins Germania, în următoarea fază ar fi dat peste Austria, o echipa ceva mai accesibilă. A picat, însă, cu Ungaria şi astfel visele româncelor la o medalie au fost spulberate. Ungaria, cu multe jucătoare de la Gyor, s-a impus în acest meci cu scorul de 24-20 şi a acces în semifinalele competiţiei, în timp ce România a rămas în competiţia secundă, a locurilor 5-8. A mai disputat alte două meciuri, pe care le-a câştigat. A fost 28-26 cu Slovenia şi 27-19 cu Croaţia. Astfel, Colegiul Tehnic Energetic, cea mai bună echipă din ţară la nivel şcolar, a terminat pe locul 5 Campionatul Mondial din Qatar.

Ungaria a câştigat titlul suprem

Aşadar, din şapte meciuri, elevele lui Marius Dănuleţ nu au pierdut decât două, chiar în faţa echipelor care au disputat finala turneului din Qatar. Titlul suprem a ajuns la reprezentanta Ungariei, care în ultimul act a zdrobit Germania, scor 30-17. La masculin, unde România a fost reprezentată de LPS Bacău, cea mai bună echipă a fost cea a Austriei. La Doha, Energetic s-a bazat pe 14 jucătoare, eleve ale liceului, dar nu neapărat vâlcence la origini. Este vorba despre: Diana Ciucă, Ana Maria Dulgheriu, Denisa Vîlcan, Laura Popa, Ioana Bălăceanu, Irina Neacşu, Mădălina Ancuţa, Andra Moroianu, Raluca Fulgescu, Corina Lupei, Ana Maria Mincu, Daniela Marin, Daniela Necula, dar şi Roberta Stamin, care, duminică, şi-a sărbătorit ziua de naştere departe de casă. Deşi programul a fost solicitant, handbalistele liceului din nordul Râmnicului au avut parte şi de câteva momente de relaxare, de o seară culturală, în care au purtat cu mândrie ia românească şi şi-au arătat talentul la dansuri populare, în compania tuturor delegaţiilor prezente.

Vicepreşedintele FRH şi team-managerul de la CSM Bucureşti, în doliu

Steluţa Luca, vicepreşedintele Federaţiei Române de Handbal, a făcut deplasarea la Doha, însă a plecat din Qatar înainte de terminarea competiţiei. Aceasta a primit o veste tristă din ţară şi a fost nevoită să se întoarcă la Vâlcea. Soacra sa, mama team-managerului de la CSM Bucureşti, Andrei Luca, s-a stins din viaţă. Aceasta a fost condusă miercuri, 28 februarie, pe ultimul drum, la Şirineasa. Dumnezeu să o odihnească în pace! (S.S.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button