Acasă Diverse Energetic şi Chimia se întâlnesc din nou în campionatul de junioare I

Energetic şi Chimia se întâlnesc din nou în campionatul de junioare I

101
0

La finele acestei săptămâni, sala de sport a liceului Energetic va găzdui noi meciuri din cadrul Campionatului Naţional de Handbal feminin dedicat junioarelor I. Se dispută partide din Seria C, din care fac parte şi două formaţii vâlcene, Chimia şi Energetic, dar şi din Seria E, în care se regăsesc Arena Tg. Mureş, LPS Banatul Timişoara, CSŞ Viitorul Cluj şi CSŞ Drobeta Tr. Severin. Turneul se desfăşoară începând de vineri, 19 februarie şi până duminică, 21 februarie.

Seria C începe cu derby-ul din retur, dintre Energetic şi Chimia. În prima partidă a campionatului s-au impus elevele lui Ionel Gheorghe şi Stăncuţa Guiu. Energetic a câştigat duelul cu scorul de 25-23. Nicoleta Lazăr şi Dana Joiţa nu s-a putut baza în derby pe două jucătoare importante, Andreea Ailincăi şi Alexia Iordache, care vor putea fi acum pe teren. Ele au avut Coronavirus, au scăpat, au căpătat imunitate şi timp de 90 de zile nu mai sunt obligate să se testeze. Nici Nicoleta Lazăr nu a mai efectuat testul COVID-19, fiind în aceeaşi situaţie, de a avea imunitate, după ce a contactat virusul şi a stat în izolare timp de 14 zile la finele anului trecut.

Reamintim că aceste competiţii se desfăşoară cu respectarea anumitor reguli. Jucătoarele şi întreg staff-ul echipelor participante au obligativitatea efectuării testelor pentru COVID-19 şi a intrării în cantonament închis, pe durata desfăşurării turneelor. Din cauza acestor condiţii şi a cheltuielilor ce le implică, multe echipe de la nivel naţional au renunţat să mai participe în competiţiile juvenile. Energetic şi Chimia au făcut eforturi pentru a duce tradiţia mai departe şi a le asigura tinerelor handbaliste un cadru propice pentru a progresa.

În altă ordine de idei, după derby-ul de vineri, dintre Energetic şi Chimia, în următoarele două etape, vineri şi sâmbătă, cele două formaţii vâlcene vor întâlni, pe rând, Unirea Dobroeşti şi CSŞ Craiova. După aceste jocuri, primele trei clasate vor merge la turneul valoare. Energetic şi Chimia vor fi, cu siguranţă, acolo. Acum se află pe primele două poziţii.