Fără categoriePolitica

Emilian Frâncu şi-a început mandatul cu dreptul

Francu Emilian aug 2010 (1)Potrivit unui comunicat de presă transnmis de Daniel Ionescu, Emilian Frâncu, primarul Râmnicului, a intrat în acţiune încă din prima zi de mandat.

Râmnicul, scos din beznă

Imediat după încheierea şedinţei de validare a noului Consiliu Local Municipal şi de învestire a primarului Emilian Frâncu, edilul-şef a dat prima sa dispoziţie: refacerea şi repunerea în funcţiune a sistemului de iluminat al unui important simbol al municipiului Râmnicu Vâlcea: Monumentul Independenţei. Ca urmare a intervenţiei echipelor de la Direcţia Administrării Domeniului Public şi de la SC Pieţe Prest SA, dispoziţia a fost pusă în aplicare joi, la prânz, iar întreaga zonă din jurul monumentului ridicat în 1915 şi dedicat eroilor vâlceni căzuţi în Războiul de Independenţă a fost reabilitată prin cosirea ierbii, tunderea gardului viu şi toaletarea copacilor. În perioada imediat următoare, primarul Emilian Frâncu intenţionează să monteze sisteme de iluminat la principalele monumente de for public din municipiu, astfel încât ele să fie puse în valoare şi pe timpul nopţii.

Asfaltări şi reparaţii de drumuri în mai multe zone ale oraşului

Tot în această săptămână, Direcţia Administrării Domeniului Public din cadrul Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea a derulat o serie de activităţi specifice, printre care extinderea iluminatului public între Şcoala Generală nr. 10 şi bl. A18 în Ostroveni sau între bl. D1-3 şi Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab”, asigurarea service-ului sistemului de iluminat public din municipiu sau întreţinerea celor cinci fântâni arteziene din Râmnic. În ceea ce priveşte asfaltările, acestea s-au concentrat în zona Buda şi la Şcoala Generală nr. 4, utilizându-se o cantitate de 643 tone de asfalt. În acelaşi interval de timp, s-au mai făcut reparaţii cu 40 de tone de mixtură asfaltică pe străzile Ostroveni, Târgului şi la trotuarele străzii Nicolae Iorga, s-au montat borduri pe 150 ml pe strada Eugen Ciorăscu şi s-au înlocuit pavelele pe o suprafaţă de 10 mp pe Calea lui Traian – în zonele Colegiul Economic şi Troianu.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button