Acasă K1 Elevii campionului mondial la MMA, Radu Zarioiu, luptă pe 2 noiembrie la...

Elevii campionului mondial la MMA, Radu Zarioiu, luptă pe 2 noiembrie la Timişoara

971
0

În urmă cu un an, campionul Radu Zarioiu a descoperit doi adolescenţi cu potenţial incredibil. De atunci, i-a antrenat la Team Covaci, iar acum sunt pregătiţi pentru primul pas mare în lumea sporturilor de contact. Raul Sîrb are doar 16 ani, a început de la zero, luptă la categoria 70 de kilograme, are un talentul extraordinar, o voinţă de fier şi un start de palmares încurajator: două victorii şi nicio înfrângere.

Colegul său, Andrei Sârbu, îi seamănă în multe privinţe. Are 19 ani, munceşte foarte mult, luptă la categoria 65 kg. şi, la fel, şi-a început cariera cu două victorii şi nicio înfrângere. Următorul eveniment la care vor participa cei doi sportivi este Gala de kickboxing „Petruş Laurenţiu”, de la Timişoara. Competiţia va avea loc pe data de 2 noiembrie, în localitatea Fibiş, cu începere de la ora 12.00. Radu Zarioiu este convins că elevii săi, chiar dacă vor înfrunta doi dintre cei mai buni luptători din Banat, vor câştiga fără probleme. Unul dintre argumentele sale ţine de îmbunătăţirea stilului celor doi, care îmbină mai multe tehnici învăţate de la antrenor.

Ce-i drept, Radu Zarioiu are o vastă experienţă inclusiv în lupte greco-romane. A practicat acest sport de la 7 ani şi a făcut parte o bună vreme din lotul naţional. Este multiplu campion naţional şi internaţional, iar din 2013 luptă şi în MMA. De câţiva ani, domină acest sport, fiind şi aici multiplu campion naţional şi european. În 2018, Radu Zarioiu a urcat şi mai sus. A participat la Jocurile Mondiale şi l-a făcut KO pe campionul Afganistanului. Anul acesta, a câştigat 6 competiţii naţionale de Kempo şi centura internaţională, învingându-i în Piramidă pe campionii Serbiei şi Ungariei. La puţin timp după aceea, însă, s-a accidentat la umărul stâng, iar acum are o perioadă de recuperare care se va încheia în primăvara anului 2020. Cel mai probabil, primul meci pe care îl va avea după revenirea în ring va fi cu campionul Ungariei, care chiar zilele acestea a cerut o revanşă. La ultima confruntare, Radu Zarioiu l-a făcut KO în primul minut şi se pare că acest lucru l-a afectat nu doar fizic pe maghiar.

(va urma)