Politica

Eduard Vârlan (PNL): aproape nimic din ce a promis actualul primar al Râmnicului nu s-a realizat

Varlan EduardConsilierul municipal PNL Eduard Vârlan ne-a luat-o pe urmă şi, zilele trecute, s-a apucat să citească foarte atent programul electoral cu care Romeo Rădulescu, liderul municipal al PD-L, a câştigat alegerile de la începutul anului 2010.

Acum 3 ani, Romeo Rădulescu promitea să transforme ştrandul în Aqua Parc

Nu mare i-a fost surpriza să constate că mai nimic din ceea ce a promis Romeo Rădulescu nu s-a realizat. „La unul dintre primele puncte din oferta actualului primar, se face referire la „îmbunătăţirea parcurilor”. Ce s-a îmbunătăţit? Nimic. Nici măcar parcul Zăvoi, pentru care predecesorul său făcuse toate demersurile, nu s-a modernizat. Despre cel din centru nici nu mai vorbesc. Inclusiv locurile de joacă sunt praf, reprezentând un real pericol pentru copii. Romeo Rădulescu mai promitea „finalizarea modernizării falezei râului Olăneşti, pe tronsonul Podul Vinerii Mari – Catedrala Ostroveni”. În zona respectivă, de când este primar Romeo Rădulescu găsim doar mai mult gunoi. Mai promitea construirea unei piscine de dimensiuni olimpice lângă Stadionul Municipal şi transformarea ştrandului din Ostroveni în Aqua Parc. Nu s-au făcut”, a subliniat Eduard Vârlan. Reprezentantul PNL i-a reproşat lui Romeo Rădulescu şi faptul că s-a angajat să transforme al treilea corp al fostului cămin de bătrâni în locuinţe şi, la fel, nu s-a ţinut de cuvânt.

Unde este pasajul de pe Tudor Vladimirescu?

„În oferta sa de acum doi ani, se regăsesc şi câteva obiective realizate de fostul primar şi care mai trebuiau doar inaugurate. Nu le pun la socoteală. (…) Mai spunea că modernizează piaţa centrală, că introduce utilităţi în anumite zone sau că va înfiinţa în cartierele mărginaşe cabinete medicale şi sedii de poliţie. Poveşti! O altă minciună: prelungirea Bulevardului Dem Rădulescu, până la DN67. N-am văzut făcut nici sensul giratoriu de la intersecţia Bulevardului Calea lui Traian cu strada Timiş, spre Bujoreni. Nu s-a modernizat târgul de la Goranu. N-am auzit să se fi amenajat vreun târg pentru autovehicule în incinta societăţii ETA. Nu s-a amenajat albia Olăneştiului, în colaborare cu ABA Olt, cum anunţa Romeo Rădulescu. Nu s-a rezolvat problema câinilor fără stăpâni care şi mai rău au împânzit oraşul. Nu s-a făcut nicio centrală electrică pe bază de energie solară. Nu s-a dat în folosinţă noul cămin de bătrâni. Nu s-a creat nicio infrastructură de cazare destinată tinerilor la fosta unitate militară dinspre Vlădeşti. Nu s-a amenajat niciun campus modern în zona respectivă. Promitea că face o zonă de agrement pe Dealul Capela. Unde e? Unde sunt pasajul de pe Tudor Vladimirescu şi trecerea la nivel cu calea ferată în continuarea străzii Republicii? Unde este centura ocolitoare a oraşului, care urma să facă legătura între Sud şi Olăneşti? Unde sunt „modernizarea gării”, „baza sportivă de la izlazul din Goranu” şi „sala polivalentă de mare capacitate pentru turnee sportive naţionale şi internaţionale”? Nu sunt, ceea ce înseamnă că a minţit. Vorbim pe documente…”, a adăugat Eduard Vârlan, convins că, în cei aproape 3 ani de când conduce primăria, Romeo Rădulescu a şomat, mulţumindu-se doar să continue câteva dintre proiectele începute şi lăsate în stadii avansate de Mircia Gutău: modernizarea Căii lui Traian, transformarea unui tronson de la fostul cămin de bătrâni în locuinţe sociale etc..

Romeo Rădulescu, suspectat că a băgat mâna până la cot în borcanul cu miere

Consilierul PNL a mai apreciat, pe finalul dialogului pe care l-am avut cu el, că Romeo Rădulescu va avea viaţă grea după 10 iunie. Cel mai probabil, viitorul primar va verifica dacă – aşa cum se bănuieşte – societăţile comerciale în care are interese pedelistul (Extins, Concept Invest etc.) au furnizat materiale de construcţii firmelor cu care lucrează cu primăria. Romeo Rădulescu va trebui să răspundă şi pentru folosirea în campania electorală a tricourilor „Vino la Vâlcea”, plătite cu bani europeni şi etichetate cu numele său. Nu în ultimul rând, va trebui să-şi justifice averea colosală pe care a acumulat-o lucrând la stat.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button