Editorial Politic

EDITORIAL / Trei partide, cinci variante, nici o înţelegere

S-au încheiat de 11 zile alegerile parlamentare, a trecut şi prima rundă de consultări cu preşedintele şi cele trei formaţiuni politice care doresc să formeze o alianţă care să conducă Romania în următorii patru ani nu dau semne că se înţeleg, din păcate…
Dacă privim retrospectiv vom vedea că dea lungul timpului în România post decembristă toate alianţele care au guvernat ţara au avut doza de balcanism specifică zonei atât la constituire, cât mai ales la guvernare.

Preşedintele Klaus Iohannis încearcă să ne liniştească şi să ne spună că sunt în Uniunea Europeană 2 state care au reuşit foarte greu să închege coaliţii şi că acolo au trecut opt luni sau doi ani şi jumătate pentru a se întâmpla lucrul acesta.
Cu tot respectul pe care vi-l port domnule preşedinte, mai bine nu!
Credeam că ne spuneţi că actualul guvern în funcţie nu poate da ordonanţe de urgenţă pentru că premierul este interimar, că acest lucru nu ne este benefic nouă românilor întrucât de la 1 ianuarie 2021 dacă nu se vine cu OUG, vom plăti nişte amenzi monstruoase de circulaţie, că bugetul va trebui să suporte măririle de pensii şi de alocaţii prorogate pentru 2020, că se vor adăuga şi pensiile speciale ale aleşilor neamului şi multe altele.

Sunt trei persoane din pricina cărora negocierile trenează pentru că fiecare dintre ele doreşte să nu-şi pericliteze viitorul politic. Cele trei persoane sunt Ludovic Orban, Dacian Cioloş şi Dan Barna. Primul se joacă dea alba- neagra cu funcţia de premier, cel de-al doilea nu-l doreşte pe primul premier căci al treilea ar deveni Preşedinte al Camerei Deputaţilor şi lui i s-ar micşora şansele de a fi preşedintele viitorului partid comasat din USR şi Plus, iar cel de-al treilea (cu multe bube-n cap sau la cap) încearcă să se menţină preşedinte al viitoarei formaţiuni rezultată din fuziunea celor două de mai sus.
Măi băieţi voi nu aţi înţeles nimic din mesajul dat de către electoratul românesc din 6 decembrie 2020? Şi cel prezent la vot şi cel absent?
Măi Daciane, ai uitat cum ai condus România în perioada decembrie 2015-decembrie 2016? Te consideri „un nou început”?
Păcat că în loc să întăriţi dreapta politică aţi reuşit să resuscitaţi stânga şi să creaţi culoar favorabil noului PRM din politica românească.

Aş fi vrut să închei cu speranţă sau cu ceva speranţe, dar le-aţi mâncat voi aproape pe toate, toţi cei care aţi condus România în ultimii 31 de ani…
„Păcat, păcat de sângele (nevinovat) vărsat!”
# Aveţi grijă de voi şi de familiile voastre!
• profesor Dan Săraru

Articole Similare

Back to top button