Acasă Liga I EDITORIAL / A luat foc lupta la titlu în Superliga din Romania!

EDITORIAL / A luat foc lupta la titlu în Superliga din Romania!

291
0

V-am obişnuit, în general, să vă prezint din acest colţ de pagină, o săptămână fotbal internaţional, o săptămână fotbal intern (de obicei liga 1). În perioada de două săptămâni care a trecut de la ultimele impresii legate de prima noastră ligă, s-au întâmplat lucruri interesante care merită consemnate.
În primul rând sunt cele două înfrângeri ale echipei campioane, CFR Cluj, prima cu FCSB în „Gruia” acum o săptămână şi a doua sâmbătă seara la Craiova cu CS Universitatea, înfrângeri în urma cărora Farul a revenit pe primul loc, iar campionatul „s-a strâns” în partea lui superioară. Între echipa de pe primul loc şi cea de pe locul cinci sunt opt puncte, care prin înjumătăţire la sfârşitul sezonului regulat înseamnă…4 puncte!
După înfrângerea dureroasă de acum două săptămâni cu Farul de pe „Arena Naţională”, FCSB a câştigat derby-ul cu CFR la Cluj săptămâna trecută, iar duminică seara a câştigat la Voluntari şi s-a apropiat la cinci puncte de constănţeni şi la trei de ardeleni.
Rapid, neînvinsă anul acesta competiţional în campionat, în „vulcanul” din Giuleşti, a capotat vineri seara (din nou) în faţa lui FCU Craiova, care în acest moment joacă cel mai frumos şi mai spectaculos fotbal la noi. Păcat de „scurt-circuitul” de la Sf. Gheorghe, datorat scandările ultraşilor olteni, căci altfel ei ar merita să fie a şasea echipă din play-off, iar acolo ne-ar fi propus spectacol, mult spectacol! (aşteptăm cu mult interes deznodământul de la comisii al meciului întrerupt în minutul 26, acum două săptămâni).
Cealaltă echipă din Craiova, la fel ca şi Rapid, este puternică acasă, dar nu aduce puncte suficiente din deplasare.
Sâmbătă seara pe „Ion Oblemenco”, CSU i-a administrat CFR-ului lui Dan Petrescu a doua înfrângere la rând în campionat băgându-l pe „bursuc” în depresie. Antrenorul Neagoe şi patronul Rotaru sunt decişi, se pare, să facă ordine la echipă, trei fundaşi centrali (Mitrea, Găman şi Papp) nu au prins lotul, iar alţii (mijlocaşii Creţu şi Nistor) au fost rezerve, dar echipa nu are, cred eu, lot de titlu.
Deci, în acest moment, cele cinci echipe din fruntea clasamentului (Farul, CFR, FCSB, Rapid şi CSU Craiova) îşi fac calcule pentru titlu, fiecare dintre cele având şansa ei la încununarea ca şi campioană, în mai.
Mai sunt cinci etape din sezonul regulat şi se pot întâmpla multe, iar apoi urmează 10 × 3 meciuri care vor decide unde merge titlul anul acesta.
Suporterii se încing şi ei şi speră ca echipa lor să ridice cupa de campioana a României, la sfârşitul acestui campionat.
Voi, dragii mei, cine credeţi că va fi campioană anul acesta?
Aveţi grijă de voi!
• Dan-Cătălin Săraru