Acasă Editorial Politic EDITORIAL / Începutul sfârşitului

EDITORIAL / Începutul sfârşitului

293
0

27 septembrie 2020 va fi probabil momentul de cotitură maxim în politica românească post decembristă căci va marca sfârşitul dominaţiei roşii la alegerile locale după 1989.
După aproape 31 de ani de la Revoluţie, România va ieşi (probabil definitiv) de sub umbrela comunismului şi a neocomunismului reprezentat de partidul continuator al P.C.R., PSD-ul de azi.

În 26 mai 2019, în 10 noiembrie 2019, dar mai ales în 24 noiembrie 2019, România şi românii, atât cei din ţară cât şi cei care muncesc pribegi în alte state ale Europei sau ale lumii, au arătat că generaţiile se schimbă inevitabil, că accesul la informaţie, libera circulaţie, contactul cu civilizaţia dezvoltată a statelor vest-europene au lucrat puternic la mentalul cetăţeanului votant actual.

Dreapta politică românească (PNL, USRPlus, PMP) a câştigat europarlamentarele de anul trecut, a câştigat prezidenţialele în noiembrie 2019 şi va câştiga localele şi parlamentarele de anul acesta.

Va câştiga probabil (pentru prima dată) alegerile locale, iar victoria de la locale va deschide calea unei victorii definitive la parlamentarele din decembrie.

A fost foarte multă emoţie în ultimele luni cu privire la ” transferurile” făcute în ultima perioadă de către PNL din zona primarilor PSD şi Alde (puţini), analiştii şi susţinătorii „stângii” uitând că în 2014, PSD prin modificarea legislaţiei a transferat câteva sute de primari şi câteva mii de consilieri locali şi judeţeni…

Am fost un fervent adversar al transferurilor de la dreapta la stânga şi invers în politică de-a lungul timpului, dar am înţeles ( şi eu şi Rareş Bogdan şi mulţi alţii) că şansele dreptei la locale se maximizează dacă-şi recuperează primarii „pierduţi” în 2014 şi dacă mai şi transferă pe ici pe colo în punctele esenţiale ( oraşele mari cu primar gospodar de stânga).
Sondajele de opinie credibile creditează PSD-ul cu şanse de a câştiga primăria municipiilor reşedinţă de judeţ şi Consiliile judeţene doar în 2 judeţe din Moldova (Vaslui şi Vrancea-aici doar la CJ) şi în câteva judeţe dunărene (Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj) ţinute în subdezvoltare de „baronii roşii”, dar şi aici ” se joacă”.

Pierderea Consiliilor judeţene va fi ” piatra de moară” agăţată la gâtul PSD-ului pentru alegerile parlamentare din decembrie, căci lipsiţi de suportul financiar de la „centru”, primarii pesedişti vor „mima” campania electorală în decembrie la alegerile parlamentare( aşa cum au făcut şi majoritatea primarilor liberali în decembrie 2016)

Ca un animal mare de pradă rănit, „pesedeul” încearcă cu ultimele zvârcoliri să facă rău prin modificările legislative fiscale pe care le doreşte adoptate în parlamentul în care are încă 40%. Tot cu ultime zvârcoliri încearcă cu ajutorul” trompetelor” din dotare ( Antenele lui Voiculescu, România TV a fugarului Ghiţă, „Avocatul Poporului”- marioneta Weber) să îndepărteze lumea de la vot sau să amâne alegerile locale, dar mai ales pe cele parlamentare pe motiv de creştere a numărului celor infestaţi cu coronavirusul care ne-a făcut atât de mult rău anul acesta, uitând că ei ( PSD, Alde, Pro România) sunt cei care au îndemnat la nesupunere civică în lunile iunie şi iulie.

De fapt ei lucrează la subconştientul oamenilor încercând să-i sperie şi să-i îndepărteze de la vot, o prezenţă scăzută fiind în avantajul lor aşa cum s-a întâmplat la parlamentarele din decembrie 2016 (prezenţă 39% şi victorie „en-fanfare” a stângii).

Revenind însă la titlul editorialui de azi, eu cred că după atâtea şi atâtea experienţe de-a lungul timpului, românii votanţi de azi nu se vor mai lăsa păcăliţi, vor ieşi la vot respectând regulile actuale ( mască, distanţare socială, igiena mâinilor, trasee diferite de intrare şi ieşire de la urne) şi (probabil) vor face marea schimbare atât la locale cât şi la parlamentare.
# Respectaţi regulile impuse de către autorităţi!
• prof. Dan Săraru