Acasă Diverse EDITORIAL / Fierbe Barcelona!

EDITORIAL / Fierbe Barcelona!

112
0

Am ajuns şi în 2021 după un 2020 pe care am dori să îl uităm cu toţii… Un „La mulţi ani!” călduros şi din partea mea pentru toţi cititorii noştri oriunde s-ar afla!

Amânarea turneului final al C.E. 2020 pentru 2021 din cauza pandemiei de coronavirus a făcut ca majoritatea campionatelor importante de fotbal din Europa să aibă cea mai scurtă pauză posibilă la trecerea dintre ani. Chiar şi la noi, deşi am reuşit ” performanta” de a nu ne califica la turneul final nici atunci când o parte a sa se desfăşoară la Bucureşti, pauza de iarnă a fost scurtă, de doar 3 săptămâni şi duminică seara campionatul s-a reluat cu restanţa dintre Viitorul şi Hermannstadt câştigată pe final de meci de către constănţeni.

Englezii, italienii, spaniolii, germanii, francezii nu au avut pauză aproape de loc şi etapele de campionat sau de cupă s-au succedat cu repeziciune. În Spania acolo unde an de an se desfăşoară unul dintre cele mai urmărite campionate de fotbal din lume, FC Barcelona dă semne de revenire, după începutul de sezon dezastruos avut sub conducerea olandezului Ronald Koeman. Fără Iniesta, fără Xavi, fără Neymar, iar din toamna trecută şi fără Suarez, cu trei accidentaţi „de marcă” : Pique, Ansu Fati şi Sergi Roberto, cu Busquet, dar mai ales cu Messi pe final de carieră, zdrobită de Bayern Munchen în sferturile Champions League în vară la Lisabona ( 2-8!), FC Barcelona este în căutarea strălucirii de altă dată. Rămasă fără preşedintele ales (de două ori), Joseph Maria Bartomeu, demisionat în octombrie, clubul se pregăteşte de alegeri care vor avea loc în 24 ianuarie şi uriaşă metropolă catalană este în fierbere. Cei nouă candidaţi la funcţia de preşedinte ai unuia dintre cele mai puternice cluburi de fotbal din lume au avut termen până azi să strângă minimum de semnături pentru candidatură (2%= 2257 din numărul total de membrii cotizanţi ai clubului- aproape 113.000) şi după verificarea semnăturilor de către comisia electorală în perioada 12-14 ianuarie, cei rămaşi în cursă au timp opt zile (15-22 ianuarie) să desfăşoare campania electorală. Printre candidaţi sunt Joan Laporta- cel mai de succes preşedinte anterior al Barcelonei cu două mandate între 2003 şi 2010, Victor Font care şi-a axat toată precampania pe ideea aducerii ca antrenor din vară (sau poate chiar mai repede!) a legendei Xavi, dar şi Jordi Farre promotorul moţiunii de cenzură în urma căreia a fost demis Bartomeu, precum şi Emili Rousand şi Toni Freixa membrii ai fostului comitet director.

Fiecare dintre ei promit că-l vor păstra pe Messi la club şi din vară atunci când îi expiră contractul, că vor aduce jucători de mare valoare la FC Barcelona şi bineînţeles antrenor pe măsură.

Ajuns la 33 de ani, „extraterestrul” Messi va rămâne la Barcelona, doar dacă vor fi aduşi/ readuşi jucători de mare valoare şi antrenor pe măsură. Altfel, PSG şi Manchester City stau la pândă şi aşteaptă rezultatul/ rezultatele de la Barcelona.
#Respectaţi regulile impuse de către autorităţi! # Eu mă vaccinez! # Sfârşitul pandemiei este aproape!
• Profesor Dan SĂRARU