Acasă Diverse EDITORIAL / Champions – League condensată

EDITORIAL / Champions – League condensată

120
0

Două au fost evenimentele fotbalistice importante de la ultima noastră întâlnire: un eveniment intern legat de încheierea (în birourile federale) campionatului Ligii 1 pe plan intern şi reluarea celei mai importante şi mai urmărite competiţii intercluburi din Europa (şi din lume), Champions-League care şi-a desemnat joi şi vineri ultimele patru sfert- finaliste.

Acum trei ediţii ale editorialului meu sportiv care apare în fiecare marţi, vă spuneam că nu este exclus ca Liga1 să-şi mărească numărul de echipe la 16 sau 18; lucrul acesta s-a întâmplat după consultarea tuturor celor 14 cluburi actuale ale Ligii 1 care au fost aproape toate de acord (cu o singură excepţie, F.C. Botoşani), cu mărirea numărului de echipe la 16. Bineînţeles că avem şi un „baraj” între locul 14 din Liga 1 şi locul 3 din Liga a doua care a şi desfăşurat un meci încheiat (aşa cum era de aşteptat) cu victoria celor din Liga 1, Chindia Târgovişte- Dacia Mioveni 2-0).

Răutăcioşii au început să spună că modificarea sistemului competiţional s-a făcut special pentru salvarea lui Dinamo, uitând că aceasta mai avea de jucat 5 restanţe cu care, teoretic putea termina pe locul 8, echipa fiind resuscitată de Mulţescu.
Revenind la titlul editorialului de astăzi, vă reamintesc faptul că vom avea 12 zile „pline” de Champions-League, formatul actual propunându-ne un ” turneu final ” cu 8 echipe desfăşurat la Lisabona. Vom avea o primă săptămână cu patru meciuri (sferturile de finală) apoi o a doua săptămână cu semifinale şi finală, toate confruntările desfăşurându-se într-o singură manşă pe teren neutru. Miercuri, joi, vineri şi sâmbătă vor juca în ordine:
Atalanta – P.S.G., Leipzig – Atletico Madrid, Barcelona-Bayern M şi Man.City – O.Lyon, urmând ca marţea şi miercurea viitoare (18 şi 19 august) să aibă loc cele două semifinale în care se vor întâlni învingătoarele din primele 2 jocuri şi cele din ultimele 2 jocuri din sferturi.

Cel mai atractiv meci propus este fără îndoială cel de vineri dintre Barca şi Bayern cu favorită echipa „muncheneză” aflată în mare formă. Prima parte a tabloului ne poate propune o finalistă surpriză (Atalanta sau Leipzig) căci PSG nu are jocuri în picioare, iar Atletico este atacată de… coronavirus!
Cele mai puternice echipe par City şi Bayern, dar din păcate pentru ele, se pot întâlni doar în semifinale!
# Aveţi grijă de voi/ noi!
# Respectaţi regulile impuse de autorităţi!
# Respectând regulile, poate vom avea şi fotbal cu spectatori!
• profesor Dan SĂRARU