Acasă Diverse EDITORIAL / CFR Cluj, marş victorios în Europa League şi în campionat

EDITORIAL / CFR Cluj, marş victorios în Europa League şi în campionat

145
0

La mijlocul săptămânii trecute, cu şi fără spectatori au început şi meciurile din faza grupelor celor două competiţii europene, Champions League şi Europa League.
Pentru că fotbalul mare la nivel de echipe de club, cel de Champions League a început să ne fie interzis nouă românilor, ne mulţumim şi cu cel…aproape mare, de Europa League.
Acolo, pentru al doilea an consecutiv a pătruns şi campioana României, CFR Cluj- Napoca repartizată într-o grupă „tare” cu AS Roma, Young Boys Berna şi ȚSKA Sofia. Meciurile din faza grupelor celor două competiţii continentale vor avea loc într-o perioadă de două luni aproape non- stop, marţea, miercurea şi joia, cu excepţia perioadei în care echipele naţionale din Europa au acţiuni în cadrul Ligii Naţiunilor sau (câteva) dispută barajele pentru „Euro 2021”.

Joia trecută, Dan Petrescu şi trupa sa au debutat victorioşi la Sofia în prezenţa a 12-13.000 de spectatori (!!?) în meciul cu campioana Bulgariei, ȚSKA Sofia câştigând finalmente cu 2-0 un meci pe care l-au dominat tactic de la un capăt la altul prin golurile marcate de Rondon cu capul şi C. Deac din penalty.

Bătălia dintre „mămălicki” şi „castraveţi”, (aşa cum ne „gratulăm” unii cu alţii bulgarii şi românii) a fost de fapt o bătălie internaţională, în echipele de start ale celor două team-uri fiind doar doi bulgari şi patru români. Strategul Dan Petrescu „a citit” jocul bulgarilor, a aşezat echipa excelent în teren, iar pregătirea fizică exemplară şi valoarea majorităţii jucătorilor de la Cluj au facilitat victoria acestora spre supărarea fanilor bulgari prezenţi în număr foarte mare şi majoritatea nerespectând regulile de distanţare şi de purtare a măştii, spre disperarea ministrului bulgar de interne care a afirmat după joc că se vor lua măsuri de sancţionare a organizatorilor. Joia aceasta la Cluj, CFR are o şansă mare de a face un pas important pentru calificarea în primăvara europeană dacă va tranşa în favoarea ei meciul cu elveţienii de la Young Boys Berna învinşi şi ei în primul meci acasă de către puternica AS Roma.

Cu o echipă schimbată în proporţie de peste 75% (opt din 11) duminică seara CFR a câştigat şi în campionat la Voluntari şi s-a apropiat la trei puncte de liderul CSU Craiova care a făcut un pas greşit vineri pe teren propriu în meciul cu Academica Clinceni.
Acolo unde finanţarea este corectă, unde este seriozitate, valoare şi linişte rezultatele nu pot să nu apară…
Și mai este ceva: câţi dintre voi/ noi ştim cine este patronul clujenilor?
Nu uitaţi:
# Purtaţi mască!
# Respectaţi distanţarea socială!
• Profesor Dan SĂRARU