Acasă Atletism Ediţie aniversară a Maratonului Olteniei, în Zăvoi! Sute de participanţi la cursele...

Ediţie aniversară a Maratonului Olteniei, în Zăvoi! Sute de participanţi la cursele de MTB şi Trail Run

115
0

În acest week-end, mai exact sâmbătă, 27 august şi duminică, 28 august, la Vâlcea va avea loc cea de-a 10-a ediţie a Maratonului Olteniei. Sute de participanţi vor lua startul, în Parcul Zăvoi, la competiţiile de Trail Run şi MTB. Vor fi curse de 12 şi 22 de kilometri, pentru alergători şi 22 şi 33 de kilometri pentru ciclişti.
”Anul acesta marcăm 10 ani de motivaţie pentru sport şi fapte bune, de schimbat imposibilul în realitate şi de limite depăşite mereu. Perseverenţa şi determinarea voastră ne-au inspirat să continuăm să aducem împreună sportul practicat în natură şi ajutorul oferit comunităţii locale.
Pentru ediţia 2022 ne bucurăm să împărtăşim veşti bune: la finalul lunii august ne întoarcem învingători în parcul Zăvoi, la ediţia cu numărul 10 a Maratonului Olteniei.
Am pregătit surprize şi trasee atractive atât pentru profesionişti, dar şi pentru sportivii amatori care fie sunt participanţi fideli ai evenimentului sau vor veni pentru prima dată la linia de start.
Și la Maratonul Olteniei din 2022 puteţi alerga sau pedala şi în timp ce faceţi bine: sumele adunate din taxa de înscriere vor fi redirecţionate către cauze sociale sprijinite de această ediţie. CEZ va dubla valoare donaţiilor voastre.
Vă asigurăm că adoptăm toate măsurile de precauţie necesare astfel încât şi această ediţie a maratonului să se desfăşoare în condiţii de siguranţă pentru toată lumea”, au transmis organizatorii.
Startul în cursele de MTB se va da sâmbătă, la ora 9.00. Cursele de Trail Run încep duminică, tot la 9.00. Banii obţinuţi din taxele de participare şi de la sponsori vor fi direcţionaţi către rezolvarea problemelor pe care le au unităţile de învăţământ din judeţul Vâlcea (dotare cu aparatură, mobilier şcolar, renovări şi reabilitări săli de clasă şi altele), instalarea unor panouri fotovoltaice la două ferme, în vederea sprijinirii fermierilor şi agricultorilor vâlceni, sprijinirea Fundaţiei Renaşerea, care are misiunea de a promova importanţa prevenţiei şi depistării precoce a cancerului de sân şi de col uterin şi de a oferi investigaţii medicale gratuite şi suport pacienţilor oncologici.
La Maratonul Olteniei va exista şi o cursă pentru copii, în parcul Zăvoi, pentru cei cu vârste cuprinse între 4 şi 13 ani. Cei cu vârste între 14 şi 17 ani pot participa alături de seniori la Maratonul Olteniei, la MTB 22 de kilometri şi Trail Run 12 kilometri. Înscrierea, pentru copii, este gratuită. Sunt puse în joc la acest eveniment sportiv şi social de amploare şi premii atractive.
”Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea va răsuna pe 27 şi 28 august cu muzică energică la linia de start, cu încurajările voluntarilor şi ale susţinătorilor, dar şi cu bucuria vizitatorilor care vor avea acces GRATUIT la zonele speciale amenajate:
Video 360 – unde pot fi create AMINTIRI #MO2022 cu ajutorul cabinei video 360 grade alături de cei dragi şi distribuite ulterior pe reţelele de Social Media, cu tag la pagina oficială a Maratonului Olteniei;
Energiada Bike vă oferă ocazia de a participa la un concurs cu premii;
Zona de eficienţă energetică – Caravana Ecotic colectează becurile vechi, iar în schimbul lor oferă becuri LED eficiente energetic;
Turnul de escaladă – garantează distracţie maximă pentru iubitorii de adrenalină;
Zonele destinate copiilor sunt oferite de ALM Power, care vă aşteaptă cu pictură pe faţă pentru cei mici;
Zona de trotinete – E-TWOW pune la dispoziţia vizitatorilor trotinete pentru ture în parc;
Zona de Lounge – oferită de BCR – unde vă puteţi bucura de momente de relaxare;
Zona Energiei Verzi – oferită de Cosmic Electric Power – unde veţi putea studia un sistem fotovoltaic. Mai mult, sunt pregătite şi premii surpriză pentru vizitatori;
Zona Ucenic Electrician, oferită de Distribuţie Oltenia, vine cu o incursiune în domeniul energetic şi meseria de electrician, dar şi cu jocuri dedicate;
Provocarea Băneasa – unde vom oferi premii celor care fac poze cu pastele gigant;
LeasePlan pune la dispoziţia tuturor un photocorner dedicat, pentru amintiri de nota #10 de la Maratonul Olteniei.
În fiecare ediţie a Maratonului Olteniei, CEZ dublează taxele de participare şi le donează comunităţii locale. Veţi avea ocazia să vă întâlniţi în parc cu echipele celor 3 cauze sociale:
Viitor Plus îi aşteaptă pe copii cu ateliere de pictură pe sacoşe de pânză şi cu „Marea Căpăceală” – o activitate în care vor folosi dopurile de la sticlele PET, combinate în diverse forme şi culori;
Renaşterea îi întâmpină pe vizitatori cu o limonadă şi le oferă servicii de monitorizare a tensiunii arteriale;
Narada pregăteşte o serie de activităţi interactive şi o expoziţie fotografică din cadrul alertelor educaţionale rezolvate până acum în comunitate”, au mai transmis partenerii evenimentul din Zăvoi.