Acasă Diverse Echipele de handbal de la Energetic s-au calificat la turneele finale ale...

Echipele de handbal de la Energetic s-au calificat la turneele finale ale ONSŞ şi OG

614
0

În acest sfârşit de săptămână, două echipe de handbal de la Energetic, formate din eleve de liceu şi din ciclul gimnazial au participat la turneele zonale ale Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar şi a Olimpiadei Gimnaziilor.

La ONSŞ, competiţia s-a desfăşurat la Vâlcea, în sala Colegiului Tehnic Energetic. Au mai participat campioanele judeţene din Olt (LPS Slatina), Gorj (LPS Tg. Jiu), Dolj (Craiova) şi Dâmboviţa (Moreni). Handbalistele pregătite de Ionel Gheorghe au câştigat toate meciurile din grupă, iar apoi s-au impus lejer şi în finala cu LPS Slatina, terminând turneul pe primul loc. Energetic a obţinut, astfel, dreptul de a reprezenta judeţul Vâlcea în finala pe ţară a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, care va avea loc la Caracal. Din lotul pe care Ionel Gheorghe s-a bazat la faza zonală au făcut parte: Diana Ciucă, Elena Marica, Lorena Jurj, Ioana Bălăceanu, Ana Maria Mincu, Andreea Ţîrle, Mădălina Ancuţa, Andreea Preducă, Corina Lupei, Denisa Vîlcan, Romina Hărdăuţ, Andreea Coman. Anul trecut, Energetic a luat argintul la ONSŞ.

La Gimnaziadă, în 2018, Energetic a obţinut titlul de campioană naţională. Şi acum are şansa cuceririi aurului. Formaţia pregătită de Marius Dănuleţ s-a calificat la faza finală. La turneul zonal, care s-a desfăşurat la Severin, gruparea de la poalele Capelei a fost cea mai bună dintre cele cinci competitoare. Pentru supremaţie s-a luptat cu campioanele judeţene din Mehedinţi, Gorj, Olt şi Dolj. Au pus umărul la obţinerea acestei performanţe: Ana Maria Szollosi, Delia Mesea, Alexandra Adam, Amalia Botaliu, Patricia Mlecov, Noemi Mezei, Vanessa Szaszu, Bianca Enache, Alexandra Chirca, Ştefania Dumitraşcu, Egilia Lungu-Harcă şi Alexandra Tucan. Finala pe ţară la Olimpiada Gimnaziilor va avea loc la Izvorani, cel mai probabil la finele lunii mai. (S.S.)