Echipa de handbal vâlceană s-a apropiat la doar două puncte de locul 7

hcm sebes meci 1Etapa a 22-a din Liga Naţională a fost una cu noroc pentru HCM Rm. Vâlcea. Echipa de handbal de la poalele Capelei a reuşit să câştige la Sebeş, iar succesul a apropiat-o la doar două puncte de locurile 7 şi 8, pe care se află acum SCM Craiova, respectiv HC Zalău. Ambele adversare directe ale „municipalelor” din lupta pe care acestea o duc pentru îndeplinirea obiectivului au pierdut în această rundă. SCM Craiova a cedat normal în partida din deplasare cu CSM Bucureşti, echipa de pe primul loc din Liga Naţională (scorul a fost 31-24 în favoarea campioanei en-titre), iar HC Zalău a pierdut pe terenul penultimei clasate dinaintea acestei runde, Rapid Bucureşti (scor 28-21 în favoarea formaţiei din Capitală).

Graţie acestui succes, „feroviarele” au urcat un loc în clasament şi au trimis către retrogradare formaţia Măgura Cisnădie. După cum arată ierarhia în acest moment, echipa sibiană şi HC Alba Sebeş vor juca din sezonul viitor în Divizia A, în timp ce Rapid Bucureşti şi CSM Unirea Slobozia vor disputa un baraj cu ocupantele locurilor 2 din cele două serii ale eşalonului secund pentru menţinerea în Liga Naţională.

Constantin Ştefan: Rapid e în creştere de formă

Despre situaţia în care se regăseşte acum formaţia sa, ca urmare ale celor două eşecuri ale formaţiilor HC Zalău şi SCM Craiova, antrenorul HCM-ului, Constantin Ştefan, a spus: „Nu aş vrea să comentez despre rezultatul dintre Rapid şi Zalău. M-am convins şi eu de când sunt în handbalul feminin că nici un meci nu seamănă cu altul. Am simţit acest lucru pe pielea mea, cu echipa noastră. Oricum, Rapid e în creştere de formă. Dacă a avut o zi bună, aşa cum o arată scorul, a putut să bată Zalăul şi într-adevăr pentru noi poate fi un semnal de alarmă, în sensul în care trebuie să acordăm o atenţie mai sporită meciului cu această formaţie, care va avea loc la finele acestei săptămâni. Avem şansa să trecem după următoarea rundă pe locul 8, însă degeaba o facem acum, dacă la finalul campionatului ne situăm mai jos. Obiectivul este îndeplinit atunci când se încheie sezonul. Însă şi despre obiectiv, am mai vorbit. Ni l-am stabilit şi în funcţie de promisiunile pe care le aveam vizavi de lot, care din păcate nu s-au concretizat”. (S.S.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button