Acasă Volei „Echipa de cadete de la CNMB a progresat de la meci la...

„Echipa de cadete de la CNMB a progresat de la meci la meci”

275
0
  • spune Marius Mărgărit, coordonatorul secţiei de volei de la prestigiosul liceu vâlcean, referindu-se la bilanţul din acest sezon al fetelor pregătite de Romaniţa Nicolau

Chiar dacă n-a câştigat niciun meci în actualul sezon al Campionatului Naţional de volei, echipa de cadete a Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” a lăsat o impresie frumoasă în multe dintre partidele disputate. Elevele Romaniţei Nicolau au obţinut, în total, trei seturi, în cele 10 etape. Din punct de vedere al bilanţului, eşecul cu 3-1 în faţa Daciei Mioveni, din Sala Capela, reprezintă, fără îndoială, „capul de afiş” al parcursului din acest sezon al echipei vâlcene. Pe lângă setul câştigat, tinerele voleibaliste vâlcene au mai smuls şi un număr mare de puncte (63) liderei incontestabile a clasamentului, care s-a impus lejer în toate meciurile din campionatul regulat! Pe seturi, scorul cu CS Dacia Mioveni a evoluat astfel: 16-25, 11-25, 25-23, 11-25.
Pe de altă parte, vâlcencele au avut şansa de a-şi trece în cont un succes în meciul cu LPS Viitorul Piteşti, din Sala Capela, pierdut „la mustaţă” în fiecare set. Argeşencele au învins cu 3-1 (pe seturi: 25-23, 19-25, 21-25, 24-26). Cu mai multă atenţie şi concentrare, Irma Ispas & Co. ar fi împins meciul în set decisiv şi ar fi câştigat măcar un punct! Poate chiar şi-ar fi adjudecat şi victoria! Performanţa rămâne însă aceea că vâlcencele au câştigat cele mai multe puncte dintr-un meci din actualul sezon: 89! În fine, bun a fost şi meciul de la CSŞ Tg. Jiu, în care vâlcencele au obţinut 77 de puncte, în cele patru seturi jucate: 25-16, 25-15, 17-25, 25-21.

„Sperăm ca în sezonul viitor să se vadă o creştere valorică la nivel de cadete”

Dintre meciurile pierdute cu 3-0, de departe, vâlcencele s-au comportat cel mai bine în cel din Trivale, cu LPS Viitorul Piteşti, unde au cucerit 56 de puncte, după 25-20, 25-16, 25-20. În schimb, acasă, cu CSŞ Tg. Jiu, CNMB a adunat în total 48 de puncte, după 14-25, 23-25, 11-25. Tinerele voleibaliste de la „Mircea cel Bătrân” au mai făcut o partidă frumoasă şi în Bănie, cu CSV Craiova, în care au obţinut 43 de puncte (după 25-10, 25-11, 25-22). În restul de patru meciuri jucate şi pierdute cu 3-0, echipa vâlceană n-a strâns mai mult de 43 de puncte.
„În acest sezon, echipa de cadete s-a aflat în perioada de formare, de aceea şi parcursul sub aşteptări. Sperăm însă ca în sezonul viitor să se vadă un progres la acest nivel, mai ales că lotul e deja pus la punct. Relaţiile de joc care s-au legat anul acesta s-ar putea să ne ajute în următorul an competiţional”, ne-a declarat Marius Mărgărit, coordonatorul secţiei de volei de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”. (N.C.)