Acasă Liga III E oficial! Minerul Costești va juca în Liga a III-a. FRF nu...

E oficial! Minerul Costești va juca în Liga a III-a. FRF nu a acceptat și solicitarea celor de la SCM

1530
0

Vineri, 21 august, s-a întrunit Comitetul de Urgență al FRF. Printre altele, a fost aprobat și referatul Departamentului Competiții cu privire la cluburile care urmează a participa în Liga a 3-a, sezonul 2020/2021, după modificarea sistemului competițional. Minerul Costești a fost acceptată în Liga a III-a! În afară de Minerul Costești, dintre echipele de pe locul secund din mini-grupele participante la barajul pentru promovare, până pe 18 august au mai depus cerere de înscriere în Liga a III-a și au fost acceptate de FRF: CSM Jiul Petroşani, ACS CAO 1910 Oradea, CS Sporting Juniorul Vaslui. După această completare de locuri vacante, au mai rămas disponibile alte cinci locuri, care au fost completate cu CS Gaz Metan Mediaş 2, FC Viitorul Constanţa 2, AFC Hermannstadt 2, SC Dinamo 1948 SA 2, Fotbal Club Rapid 2.

Și SCM Rm. Vâlcea a încercat să obțină acordul FRF pentru a înscrie o echipă în Liga a III-a. Forul condus de Răzvan Burleanu nu a dat curs solicitării Sport Club Municipal. A primat meritul sportiv, iar SCM nu a participat la un baraj de promovare în Liga a III-a, nu a avut înscrisă în campionat o echipă de seniori.

Până la urmă, important este faptul că o echipă vâlceană va juca în Liga a III-a pe stadionul din Zăvoi. Minerul Costești a obținut acordul pentru a-și disputa meciurile de pe teren propriu pe Stadionul ”Municipal” din Rm. Vâlcea. Așadar, județul Vâlcea va fi reprezentat de trei echipe în cel de-al treilea eșalon (Costești, Dăești și Horezu). Campionatul începe pe 12 septembrie.