Acasă Alte sporturi E oficial! Mihai Barbu va lupta pentru centura mondială

E oficial! Mihai Barbu va lupta pentru centura mondială

83
0

mihai barbu* preşedintele WAKO, Ennio Falsoni, a stabilit ca sportivul vâlcean să fie centrul atracţiei la gala de kickboxing de pe 18 martie

Municipiul Râmnicu-Vâlcea va găzdui pe 18 martie cel mai grandios eveniment sportiv al anului din România, un granprix de kickboxing pe echipe, în care cei mai buni cinci luptători de profil din România îi vor întâlni ca adversari pe reprezentanţii Italiei. Ţara câştigătoare se va califica în semifinalele campionatului mondial, organizat sug egida WAKO. La acest show grandios, vâlceanul Mihai Barbu a fost desemnat de către Ennio Falsoni, preşedintele World Associations of Kickboxing Organizations, să lupte pentru centura mondială. „Românii au vrut ca Barbu să aibă centura la el acasă, noi le-am făcut pe plac”, au spus oficialii confederaţiei de kickboxing.

„Bebe” are şansa vieţii pe 18 martie

Deşi, iniţial, promotorul Eduard Irimia şi preşedintele WAKO, Ennio Falsoni, stabiliseră ca Mihai Barbu să-l întâlnească în turneul din Sala Traian pe italianul Roberto Cocco, în cele din urmă, programul competiţional a fost schimbat, iar lui „Bebe” i-a fost desemnată sarcina de a lupta pentru centura mondială, cel mai probabil, la categoria 71, 800 kg. Aşadar, dacă Barbu a fost scos din echipa de cinci a României (alcătuită, prima dată, din el, Florin Lupu, Ionuţ Atodiresei şi fraţii Andrei şi Bogdan Stoica), la categoria sa de greutate ar putea fi adus Adrian Mitu, timişoreanul care a câştigat prin knock-out partida susţinută la finele anului trecut, contra bulgarului Vaselin Veselinov.

Cine e pe primul loc? Baboo, Baboo…

Cum a început totul? Prima dată, promotorul Eduard Irimia a propus ca în cadrul granprix-ului desfăşurat la Vâlcea, între România şi Italia, să existe şi un main-event, cu o luptă pentru centura mondială. Chiar dacă în Sala Traian vor veni şi câţiva „grei”, precum bielorusul Alexey Ignashov, poreclit „Scorpionul Roşu”, Cătălin Moroşanu, Freddy Kemayo şi Dzevad Poturak, capul de afiş ar putea fi, în cele din urmă, cel pentru adjudecarea unui titlu suprem. Astfel, în primă instanţă, Eduard Irimia a supus la vot, pe site-ul www.kombat.ro, cine să se bată pentru „coroană”, dintre Marius Tita, Miodrag Olar, Adrian Mitu şi Mihai Barbu. Cel care primea cele mai multe voturi din partea suporterilor, urma să revendice supremaţia lui Abraham Roqueni, campionul mondial WAKO sau a unui alt sportiv, la o categorie proximă. Câştigătorul din acest meci va întâlni în următoarea fază a competiţiei un sportiv din K-1 Max, pentru a-şi atribui titulatura pe Super Champion, adică ceva de genul unificarea centurilor în box. Astfel, în urma sondajului, vâlceanul Mihai Barbu a întrunit aproape 600 de voturi, adică, vorbind la nivel procentual, 55 la sută, pe locul secund clasându-se în preferinţele suporterilor Marius Tiţa, cu 35 %. Se pare că sondajul nu a fost însă pe placul organizatorilor, astfel că s-a supus la un nou vot electronic.

Eduard Irimia a pus şi mai mult gaz pe foc

După sondajul care-l dăduse drept câştigător pe „Bebe” şi trebuia să-l desemneze pe acesta în lupta pentru centură, în mod surprinzător, Eduard Irimia a făcut o nouă propunere, anulând, astfel, prima votare în sistem electronic. Recunoscutul promotor a solicitat, apoi, să se voteze fie ca meciul să aibă loc între Barbu şi Tita, iar învingătorul să lupte apoi pentru titlul suprem, fie care Barbu să concureze direct pentru centură. „Am văzut rezultatele voturilor fanilor Local Kombat în sondajul Kombat.ro şi am o propunere pentru ei. Barbu şi Tiţa au strâns peste 90% din voturi şi vreau să le propun celor care au votat să facă o alegere: pot avea Tiţa vs. Barbu şi câştigătorul să se bată pentru titlul mondial WAKO”, reiese de pe site-ul kombat.ro.

Părerile fanilor au fost împărţite în al doilea sondaj

Pe site-ul www.kombat.ro, suporterii celor doi luptători de elită ai României s-au pronunţat în privinţa celui mai îndreptăţit să fie înscris în cursa pentru centura mondială. Mihai Barbu şi Marius Tita au strâns un număr egal de comentarii pro şi contra, chiar dacă vâlceanul nostru a fost propus, în primă instanţă, de către votanţi, să susţină la Vâlcea, pe 18 martie, un meci pentru titlul suprem WAKO. „O să ţin cu Barbu, că anul trecut a bătut doi dintre cei care deţin centura WAKO”, „Nu cred că Barbu e în stare să ia centura, Tiţa ar trebui să intre în luptă” „ În loc să aducă titlul aici, în România, Irimia preferă să aibă loc un meci între ei 2, meci ca oricând ar putea avea loc. Cel mai frumos ar fi ca Barbu să lupte pentru titlu, iar Tiţa în echipa naţională contra Italiei, pentru că aşa s-a votat iniţial. Dar aşa se întâmplă în România, spunem ceva şi facem altceva. Cred că totul a fost făcut la mişto” sunt câteva din părerile expuse în cadrul sondajului efectuat de Eduard Irimia, membru cu putere de decizie în cadrul World Associations of Kickboxing Organizations. Alţi amatori de kickboxing au fost mult mai cerebrali şi au susţinut că nu e fundamental ca Barbu şi Tiţa să lupte între ei, pentru că, în fond, gala de la Vâlcea se va da la nivel de echipă, România urmând să întâlnească Italia, astfel că ţara care va aduna cele mai multe victorii la cele cinci categorii de greutate va merge în semifinale. „Fanii au votat ca Barbu să lupte pentru centură şi le vom face pe plac”, a spus preşedintele WAKO, Ennio Falsoni, în timp ce Eduard Irimia a adăugat: „Barbu lupta la el acasă, astfel că mi se pare corect să aibă titlul pe masă”.

Mihai Barbu: „O să aduc titlul mondial la Vâlcea”

Mihai Barbu nu a înţeles mai nimic din ceea ce a vrut să obţină promotorul Eduard Irimia prin anularea primului sondaj, mai ales că el fusese dorit de majoritatea românilor pentru meciul suprem. Acesta spune că va câştiga confruntarea şi va aduce în oraşul său natal cel mai râvnit trofeu. „O să înving orice adversar voi avea în faţă. Nu am nicio emoţie în acest meci. O să vedeţi ceva nemaipomenit ”, a precizat Mihai Barbu, care a mai adăugat că „toţi cei cinci magnifici” care vor reprezenta România pe 18 martie în Sala Traian nu trebuie să-şi neglijeze deloc adversarii, chiar dacă, valoric, s-a spus că italienii nu vor avea nicio şansă împotriva noastră: „Am vizualizat toţi adversarii şi vreau să spun că vom avea meciuri grele. Pitbull Atodiresei va întâlni un oponent foarte puternic”.

Moroşanu vrea să-şi rupă adversarul

La Vâlcea, va urca în ring şi binecunoscutul Cătălin Moroşanu, a.k.a „Moartea din Carpaţi”, despre care se spune că l-ar avea ca adversar pe turcul Ayadin Yuksel, o mai veche cunoştinţă a românilor, un fel de călău pentru sportivii noştri.

Lucian CORNECI