Acasă Volei E oficial! FR Volei a anunţat că şi junioarele de Colegiul Naţional...

E oficial! FR Volei a anunţat că şi junioarele de Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” s-au calificat în cea de-a doua fază semifinală

1748
0

La începutul acestei săptămâni, FR Volei a afişat pe site-ul oficial rezultatele omologate ale turneelor semifinale din cadrul Campionatului Naţional de junioare. Cu acest prilej, s-a confirmat faptul că echipa Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” a obţinut, la „masa verde”, biletul pentru cea de-a doua etapă semifinală. Vestea a fost anunţată de antrenorul formaţiei vâlcene, Marius Mărgărit, chiar de la finele săptămânii trecute, imediat după turneul semifinal de la Tg. Mureş. Aşa cum se cunoaşte, la competiţia care a avut loc în perioada 19-23 aprilie, gruparea vâlceană a terminat doar pe locul 4, fiind precedată de CSU Medicina CNUE Tg. Mureş, LPS Cluj-Napoca şi ACS Juvenil Nicolae Titulescu Braşov.

Echipa vâlceană se numără printre cele mai bune 12 din ţară

Deşi au ratat calificarea pe teren, Naide Luican, Mara Moldovanu & Co. vor merge totuşi la cea de-a doua etapă semifinală. Iar asta deoarece CNMB a profitat de o gafă monumentală a staff-ului tehnic de la ACS Juvenil Nicolae Titulescu Braşov, care a uitat să folosească, în ultimul meci din cadrul turneului (cu LPS Cluj-Napoca, pierdut cu scorul de 1-3), o jucătoare de vârstă, aşa cum prevede regulamentul FR Volei. Din cauza acestei erori, braşovencele au fost penalizate cu 4 puncte (câte unul pentru fiecare set pe care l-au jucat neregulamentar) şi au terminat competiţia de la Tg. Mureş doar pe locul 4, cu 0 puncte în cont. Trupa de la poalele Tâmpei a pierdut toate cele patru puncte acumulate în cele patru meciuri jucate la turneul semifinal.
„Indiferent cum a fost obţinută, la «masa verde», practic, e vorba totuşi de o calificare şi trebuie să fim bucuroşi! Nu de alta, dar am ajuns în primele 12 echipe din ţară la nivelul junioarelor. Patru formaţii sunt calificate deja la turneul final, mă refer la cele care s-au clasat pe locul 1 în prima etapă semifinală. Noi suntem în al doilea grup, al celor care au ocupat locurile 2-3 la turneele de săptămâna trecută (alături de alte şapte echipe), care vor merge mai departe, la cele două turnee de recalificare”, a subliniat Marius Mărgărit.

Cea de-a doua etapă semifinală va avea loc în perioada 5-7 mai

Aşa cum se cunoaşte, conform noului calendar competiţional, în prima etapă semifinală, cele 24 de echipe calificate după sezonul regulat au fost repartizate în patru grupe de câte şase. Prima clasată a acces direct la turneul final, iar formaţiile care au ocupat locurile 2-3 (în total, 8 echipe) vor juca mai departe, în recalificări. În a doua etapă semifinală, se vor alcătui două grupe de câte patru echipe, iar câştigătoarele vor completa lista de 6 pentru turneul final. Cea de-a doua fază semifinală va avea loc în perioada 5-7 mai. (N.C.)

Campionatul Naţional de volei – junioare
Faza semifinală I / Seria a III-a
(Tg. Mureş, 19-23 aprilie)

Rezultatele meciurilor

• Etapa I (miercuri, 19 aprilie):
ACS Juvenil NT Braşov – CSU Medicina CNUE Tg. Mureş    0-3
LPS Unic Piatra Neamţ – LPS Cluj-Napoca                0-3
CNMB Rm. Vâlcea – A stat

• Etapa a II-a (joi, 20 aprilie):
CSU Medicina CNUE Tg. Mureş – LPS Cluj-Napoca        3-0
CNMB Rm. Vâlcea – ACS Juvenil Nicolae Titulescu Braşov    1-3
A stat – LPS Cluj-Napoca

• Etapa a III-a (vineri, 21 aprilie):
LPS Unic Piatra Neamţ – CNMB Rm. Vâlcea            0-3
LPS Cluj-Napoca – CSU Medicina CNUE Tg. Mureş        0-3
ACS Juvenil Nicolae Titulescu Braşov – A stat

• Etapa a IV-a (sâmbătă, 22 aprilie):
CNMB Rm. Vâlcea – LPS Cluj-Napoca                1-3
ACS Juvenil Nicolae Titulescu Braşov – LPS Unic Piatra Neamţ    2-3
A stat – CSU Medicina CNUE Tg. Mureş

• Etapa a V-a (duminică, 23 aprilie):
LPS Cluj-Napoca – ACS Juvenil Nicolae Titulescu Braşov        3-1
CSU Medicina CNUE Tg. Mureş – CNMB Rm. Vâlcea        3-0
LPS Unic Piatra Neamţ – A stat

Clasament final

1. CSU Medicina CNUE Tg. Mureş    4     4   0     12-  0     12p.
2. LPS Cluj-Napoca            4     3   1       9-  5       9p.
3. CNMB Rm. Vâlcea            4     1   3       5-  9       3p.
4. LPS Unic Piatra Neamţ        4     1   3       3-11       2p.
5. ACS Juvenil NT Braşov *)        4     1   3       6-10       0p.
*) echipa ACS Juvenil Nicolae Titulescu Braşov a fost penalizată cu 4 puncte pentru încălcarea condiţiei de vârstă, în meciul cu LPS Cluj-Napoca