Acasă Liga IV Durere profundă pentru întreaga comunitate din Mihăești și lumea sportivă vâlceană! S-a...

Durere profundă pentru întreaga comunitate din Mihăești și lumea sportivă vâlceană! S-a stins din viață cel mai longeviv președinte de club din fotbalul județean

4155
0

O veste tristă a venit, în această dimineață, dinspre Mihăești. Întreaga comunitate este în doliu. Unul dintre oamenii de o înaltă ținută morală, cel mai longeviv președinte de club din fotbalul județean, părintele echipei AS Mihăești, Ion Popescu, în vârstă de 82 de ani, s-a stins din viață. Timp de mai bine de 45 de ani, nea Ion a fost motorul echipei AS Mihăești. A prins și vremuri bune și mai puțin bune în fotbalul vâlcean, însă nu a părăsit niciodată ”corabia”. În urmă cu câteva luni spunea că vrea să împlinească un secol de viață la cârma echipei AS Mihăești. A fost mândru când primarul Constantin Bărzăgeanu și managerul sportiv al clubului, Cristi Rădulescu, i-au oferit bucuria de a realiza un banner cu chipul său, afișat la stadion, a apreciat lucrările de modernizare realizate la baza sportivă, însă a suferit că din martie nu a mai putut veni la meciuri, campionatele fiind suspendate din cauza pandemiei. Tot acest blestemat de virus i-a curmat și viața. Sâmbătă, acesta a fost transportat cu Ambulanța la Spital, la Rm. Vâlcea. Se pare că mai mulți membri din familia sa au fost depistați pozitiv la testul pentru COVID-19. Nu a scăpat nici nea Ion. Pe parcursul celor cinci zile de spitalizare ar fi avut mai multe atacuri de panică. Mai avea și alte probleme medicale, dar nu care să-i pună viața în pericol imediat. Joi dimineața, inima i-a cedat.

”Am suferit o mare pierdere. Suntem profund îndurerați. Vorbeam des cu nea Ion, s-a bucurat să vadă banner-ul de la stadion, de-abia aștepta să se reia competițiile, să vină din nou la fotbal, să facă raportul, să se bucure din nou alături de noi. Ne este greu să vorbim despre dânsul la trecut. A fost un om de toată isprava. Nu-l vom uita niciodată. Va rămâne veșnic în amintirea noastră. Nu ne așteptam să primim o astfel de veste. Am făcut dinainte demersuri pentru a redenumi stadionul din Mihăești. Ne dorim ca acesta să poarte denumirea Ion Popescu. Dumnezeu să-l odihnească-n pace și să-l așeze de-a dreapta sa! Sincere condoleanțe familiei îndurerate”, a transmis Cristi Rădulescu, oficialul echipei AS Mihăești. Ion Popescu va fi înmormântat sâmbătă, 17 octombrie, la Mihăești. Din cauza măsurilor instituite de autorități, nea Ion nu va putea fi condus pe ultimul drum de cei care l-au iubit și apreciat. Nici măcar toți membrii familiei nu vor putea fi prezenți la funeralii, fiind în izolare. Sutele, poate miile de oameni care l-au cunoscut și apreciat și ar fi fost alături de acesta pe ultimul drum pot doar să se roage pentru sufletul său. Respect etern! Pios omagiu! Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace, nea Ion!