Acasă Diverse După 15 luni de pauză, handbalista operată pe inimă a revenit pe...

După 15 luni de pauză, handbalista operată pe inimă a revenit pe teren! A semnat cu o echipă din afara României

2563
0

Cristina Mitrache a început să practice handbalul la vârsta de 13 ani, la Drăgășani. Între timp, a ajuns la Rm. Vâlcea, la Energetic. A urmat o perioadă frumoasă, presărată cu multe victorii și trofee. Are în palmares două titluri naționale la junioare, o medalie de argint, dar și trofeul dedicat celei mai bune extreme dreapta din România la nivel de junioare I. Și-a împlinit și visul de a îmbrăca tricoul tricolor. La 19 ani a făcut pasul spre seniorat. A debutat în Liga Națională pentru HC Alba Sebeș, iar apoi a ajuns la Cisnădie. A mai jucat la HCM Rm. Vâlcea, iar în 2018 s-a transferat la HCM Slobozia. Brusc, toate visele i s-au năruit. În luna noiembrie a anului trecut, Cristina Mitrache (FOTO:Image 4 Sport Agency) se afla pe masa de operație. I s-a descoperit o malformație cardiacă rară. Familia și toți apropiații nu se mai gândeau la cariera sportivă a acesteia. Își doreau doar ca ea să fie bine. Tânăra handbalistă a avut noroc! A dat peste o echipă de medici profesioniști. A fost operată la Sibiu de doctorul Costache, care i-a corectat malformația pe cale endoscopică, intervenție efectuată în premieră mondială. Practic, i-a oferit o ”inimă turbo”, redându-i viața și șansa de a face în continuare sport. După nici trei luni de la operație, Cristina a început antrenamentele cu mingea.

”Mi-a fost dor să fiu iar în teren. Am găsit mediul de care aveam nevoie ca să îmi revin după perioadă lungă de absență”

Primul meci oficial l-a jucat după 15 luni de pauză. Cristina a ajuns în Suedia. A debutat pentru noua echipă în urmă cu două săptămâni. ”Echipa mea se numește Kfum Kalmar HK. Jucăm în divizia secundă din Suedia. Sunt aici de la 1 septembrie. Mă simt foarte bine și mă bucur că am luat decizia de a da curs ofertei. Am debutat în urmă cu două săptămâni. A fost primul meci jucat după atâta timp. Mi-a fost foarte dor să fiu iar în teren. Am debutat cu o victorie. La debut am marcat primele mele 5 goluri pentru noua echipă. Fizic mă simt foarte bine. Muncesc zi de zi ca să mă ridic la nivelul așteptărilor tuturor, dar și a lor mele. Am ajuns aici prin intermediul impresarei mele, Cristina Niculaev, care a fost lângă mine tot timpul. Când am auzit prima dată că am o ofertă de la o echipă din Suedia, am fost puțin reticentă. Nu eram 100% sigură că vreau să fac pasul acesta, dar am zis că trebuie să încerc, că nu am nimic de pierdut, am doar de caștigat și mă bucur mult că am venit aici pentru că am găsit mulți oameni minunați, colegele mele sunt foarte prietenoase, antrenorii și conducerea, la fel. Mă simt foarte apreciată. Am găsit mediul de care aveam nevoie ca să îmi revin după perioadă lungă de absență. Cu fiecare meci jucat prind tot mai multă încredere în mine și îmi doresc să joc tot mai bine, să mă ridic ușor și să pot să ajung unde îmi doresc, pentru că știu că pot, indiferent de ce obstacole apar în drumul meu”, ne-a declarat Cristina Mitrache.

”Am crezut că nu o să mai joc niciodată handbal, dar Dumnezeu mi-a arătat că are alte planuri cu mine”

”Am plecat de mică de acasă și sunt obișnuită să stau departe de familia mea, doar că acum e puțin diferit pentru că e o altă țară, o altă limbă, dar m-am acomodat destul de bine. Cel mai important este că inima mea turbo e mai turbo ca niciodată! Sunt atât de fericită că sunt sănătoasă, că am primit șansa asta de care o să profit la maxim! Am lipsit 15 luni, aproape un an și jumătate. A fost o perioadă destul de lungă, în care am crezut că nu o să mai joc niciodată handbal, dar Dumnezeu mi-a arătat că are alte planuri cu mine. În viitor imi doresc să joc handbal, să joc din ce în ce mai bine și să ajung cât mai departe. Urmăresc toate meciurile televizate din țară, indiferent de ce echipe joacă, iar pentru SCM Rm. Vâlcea mă bucur foarte mult. Îmi doresc să ajungă cât mai departe. Sunt din Vâlcea și de mică am fost la meciurile Oltchimului, iar acum că Vâlcea s-a ridicat din nou la un nivel înalt, o sa ma uit la fiecare meci si o sa le încurajez pe fete pentru că toate din echipă muncesc mult să fie în top. Înainte de fiecare meci îi dau Ralucăi (Băcăoanu) câte un mesaj. O încurajez și îi doresc să fie cea mai bună. Chiar daca ne vedem mai rar, este ca o sora mai mare pentru mine”, a mai spus handbalista vâlceană. (S.S.)