Acasă Diverse Drumul spre Final Four-ul de la Graz trece şi prin Sala ”Traian”....

Drumul spre Final Four-ul de la Graz trece şi prin Sala ”Traian”. Fostele glorii ale Oltchim-ului, suporteri pentru Vâlcea în confruntarea cu Nykobing

1119
0

A treia ediţie a turneului final al EHF European League la handbal feminin va avea loc pe 13 şi 14 mai, la Graz, în Austria. SCM Rm. Vâlcea mai are doi paşi de făcut până acolo. Drumul către sala Raiffeisen Sportpark, unde se va decerna titlul european, trece şi prin Sala Sporturilor ”Traian” din Rm. Vâlcea. Sâmbătă, 18 martie, de la ora 17.00, echipa de handbal de la poalele Capelei înfruntă Nykobing Falster. Partida retur va avea loc o săptămână mai târziu, în Danemarca. Oficialii SCM speră ca Iryna Glibko şi colegele sale să facă un meci mare, să obţină victoria, chiar la o diferenţă care să menţină vie speranţa calificării în retur. În tribună va fi din nou o atmosferă ca în vremurile cele mai bune. Elevele lui Bent Dahl vor beneficia inclusiv de susţinerea fostelor glorii ale handbalului vâlcean, care au scris istorie în ”templul handbalului românesc”, pe vremea când era bătaie pe bilete la orice joc disputat de Oltchim.
”Sportivele care au adus atâtea emoţii fanilor handbalului românesc se reîntorc în templul handbalului, pentru a se bucura de freamătul tribunelor încă o dată. În semn de apreciere pentru întreaga contribuţie adusă handbalului vâlcean, în special pentru câştigarea Cupei Cupelor, dar şi a SuperCupei Europei, sportivele vor fi premiate în pauza jocului cu Nykobing Falster, sub ochii unei săli care suntem siguri că va fi neîncăpătoare. Căpitanul Luminiţa Dinu-Huţupan, alături de colegele sale, dar şi preşedintele clubului Oltchim, Gavrilescu Ioan, însoţit de vicepreşedinţii Berbecaru Petre şi Luca Nicolae, vor fi premiaţi de primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău”, au anunţat conducătorii de la poalele Capelei. Aşadar, echipa din 2007, care a cucerit Cupa Cupelor şi ulterior Supercupa Europei, este aşteptată sâmbătă, la Vâlcea. Luminiţa Huţupan Dinu, Steluţa Luca, Narcisa Lecuşanu, Tereza Pâslaru, Ramona Farcău, Adriana Nechita, Valentina Ardean Elisei, Ionela Gâlcă Stanca, Oanea Manea, Adina Meiroşu, Vali Motogna, Mihaela Tivadar, Roxana Gheorghe Cherăscu, Iulia Puşcaşu Curea, dar şi antrenorul Gheorghe Tadici au fost invitaţi, printre alţii, la meciul dintre Vâlcea şi Nykobing, pentru a-şi reaminti, alături de suporterii vâlceni, de momentele de glorie din trecut.
(FOTO: EHF European League)