Acasă Politica Drumul Expres Rm. Vâlcea – Tigveni, inclus în PNRR datorită deputatului Buican

Drumul Expres Rm. Vâlcea – Tigveni, inclus în PNRR datorită deputatului Buican

376
0

Deputatul Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea, consideră că efectele pandemiei izbucnită la începutul anului 2020 au modificat perspectivele economice, sociale şi bugetare atât în România, cât şi în celelalte state ale Uniunii Europene, iar pentru a combate consecinţele nefaste era necesar un program amplu şi serios..

Aşa a apărut Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, prin intermediul căruia Guvernul PNL speră să diminueze consecinţele economice şi sociale nefaste generate în special de pandemie. Aflat în dezbatere publică, PNRR are ca priorităţi infrastructura rutieră, reţelele de gaze, digitalizarea şi măsurile sociale. Deputatul Cristian Buican spune că, în urma unor analize riguroase, s-a ajuns la concluzia că „infrastructura de transport este sub-dimensionată şi există în ţară tot mai multe zone în care se formează ambuteiaje sau se înregistrează reduceri semnificative ale vitezei de deplasare”. De asemenea, s-a constatat că nodurile urbane au o conectivitate redusă la reţelele de transport şi „toate aceste lipsuri au un impact negativ asupra sistemului economic, asupra dezvoltării centrelor urbane, plus timpi de deplasare foarte mari”. De aceea, Guvernul PNL a venit cu soluţia de a investi în infrastructura de transport 4,5 mld. de euro din MRR, Mecanismul european prin care statul român beneficiază în total de 30 de miliarde de euro. O primă concretizare a eforturilor Cabinetului Cîţu va fi realizarea unui drum expres de la Rm. Vâlcea până la Ticveni, o investiţie datorită căreia municipiul va fi conectat la autostrada Sibiu – Piteşti.

„Ca lider judeţean PNL, mi-am luat un angajamentul în faţa vâlcenilor şi vreau să le transmit că am reuşit să introducem realizarea drumului expres Rm. Vâlcea – Ticveni (Argeş) în PNRR. Acest nod rutier va asigura o legătură rapidă a oraşului nostru cu autostrada Bucureşti – Piteşti – Sibiu şi creează premisele pentru dezvoltarea judeţului nostru şi a municipiului. Construcţia acestui drum expres între Râmnicu Vâlcea şi Tigveni este esenţială nu doar din raţiuni ce ţin de infrastructură, ci pentru dezvoltarea economică şi bunăstarea cetăţenilor. Vom urmări în continuare modul în care guvernul realizează implementarea Programului şi măsura în care, în mod concret, se execută lucrările necesare pentru construirea drumului expres atât de necesar pentru Râmnicu Vâlcea. Acesta este un exemplu pentru modul în care noi, ca reprezentanţi ai dumneavoastră, înţelegem să ne respectăm angajamentele electorale. Vă asigurăm că vom fi întotdeauna reprezentanţii cetăţenilor, nu numai membrii fideli ai partidului”, a transmis deputatul Cristin Buican, omul căruia i se datorează includerea realizării DE Rm. Vâlcea – Ticveni în PNRR.