Acasă Liga III Dramatism total la Fedeleșoiu! Viitorul a pierdut în minutul 95 duelul cu...

Dramatism total la Fedeleșoiu! Viitorul a pierdut în minutul 95 duelul cu Blejoi

1997
0

Miercuri, 24 mai, la Fedeleșoiu a a avut loc manșa tur a barajului semifinal pentru promovarea în Liga a II-a. Viitorul Dăești, vicecampioana din Seria a VI-a, a înfruntat campioana din Seria a V-a, CS Blejoi, din Prahova, o echipă tânără, care a impresionat în grupa sa. Totuși, experiența fotbaliștilor de la Dăești i-a transformat în favoriți. Vâlcenii nu și-au respectat blazonul. Cel puțin nu s-a văzut pe tabelă. Au primit patru goluri pe teren propriu. Confruntarea s-a terminat la scorul de 3-4. A fost un meci dramatic pentru gazde. Prahovenii au surprins din debutul partidei. Pe un contraatac, o fază venită de nicăieri, mingea a ajuns în dreapta la Brăila, care a șutat la colțul scurt și l-a învins pe Păușescu: 0-1.

După un început mai timid, dăeștenii păreau să fi preluat controlul. Au avut mai multe acțiuni de atac, blocate, însă, de apărătorii adverși. Nicula a ratat cea mai mare ocazie din primele 30 de minute. În minutul 37, a venit și golul egalizator. S-a întâmplat după un corner. Mingea a ajuns în cele din urmă la antrenorul Cristi Munteanu, care a ridicat tribuna în picioare: 1-1. Viitorul nu a avut timp să se bucure pentru această reușită. Un alt contraatac, Păușescu, neîncrezător, a respins în față, iar căpitanul oaspeților, Enache, venit din spate, a profitat și și-a adus iar echipa la timonă. Două faze, două goluri pentru Blejoi, care a intrat la pauză în avantaj (1-2).

Nici nu a început bine partea secundă, că iar a venit un gol de nicăieri al oaspeților. În minutul 48, după o acțiune rapidă, în dreapta, Brăila și-a trecut în cont dubla: 1-3. A urmat un asediu la poarta prahovenilor. Viitorul a ratat ”10.000” de ocazii, cât pentru un întreg campionat. Vâlcenii l-au făcut mare pe portarul advers. Pîrvulescu, Cioinac, Tchassem, Munteanu, Samson, Costea. Toată lumea a avut golul în picior în ultimele 35 de minute. În minutul 58 s-a făcut 2-3. Costea a transformat un penalty acordat pentru Viitorul pentru un henț.

În minutul 72, Franck Tachassem a egalat cu un șut din 16 metri: 3-3. Părea că jocul se întoarce, și pe tabelă, în favoarea Vâlcii. Zeița Fortuna nu a fost de partea trupei din Fedeleșoiu.

În minutul 87, Pîrvulescu a scos un nou penalty pentru Dăești după un duel cu un adversar. Mingea intrase în poartă, au fost mici nemulțumiri că jocul a fost oprit și arbitrul nu a avut inspirație să lase faza. ”Nilă” a mers iar la punctul cu var. De această dată nu a mai găsit ținta, din 11 metri. A șutat puternic în transversală.

În minutul 90, s-a instalat panica. Ghinea, de la oaspeți, a căzut rău după un duel cu un adversar și a rămas inert. A intrat și Ambulanța pe teren. A fost doar o sperietură. Prahoveanul și-a revenit rapid.

S-au arătat cinci minute de prelungire. În loc să fie 4-3 pentru Dăești, a fost 3-4. O nouă fază ușoară, o acțiune în dreapta, i-a surprins pe cei de la Dăești. Juniorul David Ilie (2004) a driblat în apropiere de linia porții și a șutat cu ”sete”. Păușescu a fost iar învins.

Un meci de uitat! E bine că mai există o șansă. Partida decisivă va avea loc sâmbătă, 27 mai, de la ora 17.30, la Blejoi. Nu contează golurile în deplasare. Viitorul Dăești trebuie să învingă și ulterior să se califice în finala pentru Liga a II-a. În celălalt joc care interesează echipa vâlceană, CSM Alexandria a câștigat cu scorul de 1-0 în deplasare, la Plopeni.

Viitorul Dăești: Păușescu – Pîrvu, Nwabueze, Ghiță, Popolan, Munteanu, Tchassem, Pîrvulescu, Nicula, Cioinac, M. Costea. Au mai jucat: Prunaru, Vasile, Nindja, Iordache și Duțu.

CS Blejoi: Bălănică – Șerban, Nicolae, Ciuroiu, Brăilă, Pahonțu, Ghinea, Enache, Munteanu, Nițescu, D. Ilie. Au mai jucat: C. Stoica, Dima.