Acasă Liga Nationala Două victorii şi o înfrângere pentru HCM Rm. Vâlcea, la turneul de...

Două victorii şi o înfrângere pentru HCM Rm. Vâlcea, la turneul de la Zalău

858
0

Vineri, 18 august, şi sâmbătă, 19 august, HCM Rm. Vâlcea a participat la ediţia din acest an a „Cupei Consiliului Judeţean Sălaj” (care a fost cea de-a noua din istorie). Turneul a avut loc în Sala „Gheorghe Tadici” din Zalău şi a adunat la start patru echipe. Aşa cum se cunoaşte, faţă de programul anunţat iniţial de organizatori, s-au produs câteva modificări. Formaţia Eubility Group Bekescsabai (care, în sezonul trecut, a ocupat locul 10 în prima ligă din Ungaria) nu a mai putut onora invitaţia oficialilor de la Zalău, din cauza faptului că mai multe jucătoare din lot erau accidentate.

Astfel, pe lângă HCM Rm. Vâlcea şi HC Zalău, a mai fost prezentă doar trupa maghiară KC Kisvardai. Dar, pentru a fi completat numărul de patru echipe, tehnicianul de la HC Zalău, Gheorghe Tadici a găsit o soluţie de rezervă. Acesta a luat decizia de a-şi împărţi elevele în două grupe, iar HC Zalău a aliniat astfel şi o formaţie secundă, pentru a le da jucătoarelor sale posibilitatea de a evolua mai multe minute pe teren.

Elevele lui Aurelian Roşca au pierdut meciul cu HC Zalău, cu scorul de 25-21

Vineri, 18 august, vâlcencele au început competiţia amicală de la Zalău cu o victorie în faţa formaţiei KC Kisvardai (care în sezonul trecut – din postura de nou-promovată – s-a clasat pe locul 11, din 14 echipe participante, în prima ligă din Ungaria). Trupa pregătită de Aurelian Roşca s-a impus cu scorul de 29-26.

În aceeaşi zi, dar seara, de la ora 19.15, HCM Rm. Vâlcea s-a duelat cu HC Zalău, în faţa căreia a fost nevoită să se recunoscă învinsă, cu scorul de 25-21, deşi formaţia noastră s-a aflat la conducere după prima repriză (11-9). Sâmbătă, 19 august, „municipalele” şi-au luat însă revanşa în „dubla” cu HC Zalău, după ce au dispus categoric de echipa secundă a clubului din Sălaj, cu 35-27.

Datorită faptului că cele două echipe ale clubului din Zalău nu s-au mai înfruntat în meci direct, HCM Rm. Vâlcea a fost singura grupare care a bifat două victorii la ediţia 2017 a „Cupei Consiliului Judeţean Sălaj”. Toate celelalte trei formaţii participante şi-au trecut în cont doar câte un succes. (N.C.)

Cupa Consiliului Judeţean Sălaj / Ediţia a IX-a

(Zalău / 18-19 august 2017)

• Etapa I (vineri, 18 august):

HCM Rm. Vâlcea – KC Kisvardai                 29-26 (14-13)

HC Zalău – HC Zalău 2                            (nu s-a disputat)

• Etapa a II-a (vineri, 18 august):

HC Zalău 2 – KC Kisvardai                        28-27 (13-13)

HC Zalău – HCM Rm. Vâlcea                     25-21 (  9-11)

• Etapa a III-a (sâmbătă, 19 august):

HC Zalău 2 – HCM Rm. Vâlcea                  27-35 (  9-17)

HC Zalău – KC Kisvardai                          26-27 (15-14)