Acasă Atletism Două atlete vâlcene, mamă şi fiică, la acelaşi concurs!

Două atlete vâlcene, mamă şi fiică, la acelaşi concurs!

152
0
Luna august a fost cu adevărat specială pentru Cristina Marciuc. Pentru prima dată a avut ocazia să participe, alături de fiica sa, la acelaşi concurs de atletism. S-a întâmplat la Campionatul Naţional în aer liber de la categoria masters, care s-a desfăşurat pe pista stadionului Iolanda Balaş Sotter, din Bucureşti. Dora Marciuc a concurat la categoria junioare 3, fără să puncteze.

”A fost primul concurs mama-fiică, antrenor-sportiv, împreună, pe aceleaşi liste de start, chiar dacă Dora HC, în afara de concurs. M-a bătut de m-a uscat atât la triplusalt, cât şi la înălţime… Predau ştafeta dintre generaţii de mult timp, în mod oficial. Am iniţiat-o şi o antrenez, iar faptul că acum am avut, în sfârşit, pentru prima dată voie şi ocazia minunată să concuram împreună mă bucură foarte mult. Atletismul vâlcean are trecut, prezent şi viitor. Rezultatele o demonstrează. Rămâneţi aproape. Veţi auzi în continuare lucruri bune despre atleţii vâlceni”, a spus Cristina Marciuc, după momentul emoţionant de care a avut parte spre finalul verii. La Campionatul Naţional în Aer Liber de Atletism Masters, de la Bucureşti, de la finele lunii august, sportivii vâlceni au cucerit 10 medalii, toate de aur, după cum urmează: Cristina Marciuc, categ.40+, 4 medalii de aur la înălţime, triplusalt, lungime, greutate; Mihaela Pasăre, categ.50+, aur la înălţime, triplusalt, greutate, aruncarea suliţei, Aurel Berbece, categ.75+, campion naţional la înălţime şi greutate, iar Ion Radoi, categ.70+, locul 5 la 100 metri.
Din iarnă sunt perspective ca antrenoarea Cristina Marciuc, de la CS Chimia, să aibă două sportive în lotul naţional U16: pe Lorena Gherman, la aruncarea greutăţii şi Dora Marciuc, la înălţime şi triplusalt.