Acasă Ancheta Domeniul schiabil de la Voineasa ar putea rămâne închis şi anul acesta,...

Domeniul schiabil de la Voineasa ar putea rămâne închis şi anul acesta, dacă primarul Năstăsescu nu se trezeşte

313
0

De la schimbarea platformei SEAP şi până în prezent, Primăria Comunei Voineasa nu a organizat nicio licitaţie publică sau concesiune, ceea ce înseamnă că, de aproximativ o jumătate de an, achiziţiile s-au făcut prin cumpărări directe şi netransparent. De asemenea, este o dovadă în plus că primarul PSD Gabriel Sebastian Năstăsescu este pe cale să facă aceeaşi greşeală ca şi anul trecut, când, de sărbători, pârtia de schi Transaplina a stat închisă, comunitatea locală înregistrând pierderi colosale din această cauză.

Pentru a evita gafa impardonabilă de la finele anului 2017, normal era ca social-democratul să publice deja anunţul privind delegarea gestiunii serviciului de transport public pe cablu şi a activităţilor conexe domeniului schiabil, prin concesionare. Nefăcând acest lucru, este foarte posibil ca şi anul acesta, de sărbători, turiştii să se orienteze către staţiunile de pe Valea Prahovei, ceea ce, din nou, ar reprezenta un dezastru mai ales pentru proprietarii de hoteluri şi pensiuni din Nordul judeţului Vâlcea.

După cum probabil se ştie, în sezonul trecut, Transalpina Ski Resort s-a deschis abia la sfârşitul lunii ianuarie 2018, după ce Acomin S.A. Deva, firma care a construit domeniul schiabil şi încă mai are de încasat milioane de euro pentru lucrări, a pus sechestru pe pârtie şi pe echipamentele existente acolo.

Ca şi în 2017, am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la primarul comunei Voineasa, dar acesta era din nou plecat cu treburi. Păi ce treburi ar putea fi mai importante decât aceasta? (va urma)

Eduard Dulăcioiu