Acasă Politica Dobrişan, acuzat că a luat mită de la Ciogescu pentru un credit...

Dobrişan, acuzat că a luat mită de la Ciogescu pentru un credit acordat de CEC

141
0

Astăzi, după orele prânzului, jurnaliştii şi avocaţii celor doi manageri vâlceni reţinuţi de DNA pentru 24 de ore au reuşit să afle că Dorin Dobrişan şi Ovidiu Ciogescu sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare şi luare de mită, dar şi abuz în serviciu.
Potrivit unor surse neoficiale, din dosar reiese că, în urmă cu câţiva ani, în perioada în care ocupa funcţia de director al CEC – Sucursala Vâlcea, Dorin Dobrişan l-ar fi ajutat pe proprietarul SC ElectroVâlcea SRL, în schimbul unor foloase, să obţină un credit în valoare de aproximativ 15 miliarde lei vechi. Acesta nu a mai aşteptat acordul conducerii centrale a Casei de Economii şi Consemnaţiuni, cum era regula în astfel de cazuri, înlesnindu-i apropiatului său accesul foarte rapid la suma solicitată. După ce, de la Bucureşti, i s-a transmis că omul de afaceri n-ar îndeplini anumite condiţii pentru obţinerea împrumutului, se pare că Dorin Dobrişan a avut prima cumpănă, dar în final a fost ajutat de o femeie de afaceri să pună înapoi, în contul CEC, cele 15 miliarde de lei. Problemele au dispărut însă doar temporar. În acea perioadă, CEC Vâlcea şi-a recondiţionat, mobilat şi utilat foarte multe spaţii. Firma cu care s-au realizat aceste investiţii a fost tot cea a lui Ovidiu Ciogescu. De asemenea, în anumite cercuri, se vorbeşte că „foloasele necuvenite” în acest caz s-ar ridica la câteva miliarde, la care s-ar adăuga o maşină de fabricaţie germană, achitată de Ciogescu la reprezentanţa mărcii respective din judeţul nostru. După ce toată această poveste a ajuns la urechile lui Radu Graţian Gheţea, care mai fusese informat şi cu privire la împrumuturile personale ale lui Dobrişan la CEC, plecarea acestuia din instituţie a devenit o chestiune de timp. Anul trecut, managerul a fost promovat în conducerea ABA Olt, unde acesta spera ca acel capitol neplăcut să se încheie. Şi-a luat foarte în serios rolul de director al instituţiei, reuşind ca, într-un interval foarte scurt, să facă performanţă. Acest lucru, însă, nu l-a ajutat cu nimic. Ba din contră, de la instalare şi până astăzi, şi-a atras foarte mulţi duşmani, atât de la PD-L, cât şi de la partidele aflate în Opoziţie.
În momentul de faţă, Dorin Dobrişan şi Ovidiu Ciogescu sunt reţinuţi şi se află la Piteşti, unde, mâine, la ora 12.00, procurorii vor propune măsura arestării lor preventive pentru 29 de zile. Avocatul directorului Administraţiei Bazinale de Apă Olt este Veronel Rădulescu, cel care l-a reprezentat şi pe primarul Mircia Gutău, în ultima fază a procesului cu DNA. Ovidiu Ciogescu este reprezentat de mai mulţi avocaţi, unul dintre apărătorii săi în instanţă fiind chiar sora sa. Potrivit declaraţiilor acestora, în dosar nu există dovezi concludente împotriva directorului Dobrişan sau a patronului societăţii ElectroVâlcea şi, cu alte cuvinte, probele sunt subţiri. Surprinzător sau nu, mulţi oameni politici vâlceni tind să le dea dreptate. Ştiindu-l pe Dorin Dobrişan un om foarte prosper, unii chiar au spus că nu şi l-ar putea imagina pe fostul director al CEC luând mită, nici în cele mai sinistre vise ale lor.