DNA trebuie să verifice atent contractele ilegale dintre Primăria Râmnicului şi Romprest. Grig aşteaptă reacţia lui Costi Rădulescu

grig craciunescuŞi Grigore Crăciunescu, reprezentantul PNL în competiţia pentru Primăria Râmnicului, consideră că Romprest nu respectă caietul de sarcini al licitaţiei din 2015 privind colectarea deşeurilor din municipiu şi nici oferta cu care a câştigat acest contract. Zilele trecute, candidatul liberal a criticat foarte dur faptul că, în oraş, nu se face o colectare selectivă a gunoaielor, iar operatorul nu are staţii de sortare şi nici de compost. „Administraţia locală a făcut un abuz. A pus la dispoziţia Romprest 100 mp, în interiorul staţiei de compost de la Râureni.

Asta pentru ca Romprest să îndeplinească câteva condiţii. Sigur, operatorul foloseşte o suprafaţă mult mai mare (peste o mie de metri pătraţi), adică aproape toată baza şi dotările (inclusiv încărcătorul frontal), dar şi mai grav este contractul de concesiune DADP – Romprest, la preţul de 2 lei / mp / zi. Cum s-a stabilit acest preţ? De ce nu s-a făcut licitaţie publică, cum era legal? Pentru că există o cârdăşie! Contractul amintit este ilegal şi trebuie reziliat urgent! Staţia de compost a devenit de fapt un depozit ilegal, unde se descarcă gunoaiele, nesortate. Convingerea mea este că e mâna PSD-ului şi mă aşteptam ca deputatul Costi Rădulescu, liderul organizaţiei, să aibă o reacţie”, a declarat liberalul, menţionând că, de bine, de rău, Urban S.A. îşi făcea treaba atunci când avea acest contract, dar cineva din PSD a dorit să elimine de pe piaţă societatea vâlceană. Grig Crăciunescu a adăugat că, din ce informaţii are şi el, DNA verifică deja modul în care firma Romprest a fost primită la Rm. Vâlcea şi a obţinut contractul de salubrizare. „Este o mare problemă şi cu amenzile primite de Primărie de la Mediu din cauza Romprest. De ce să plătească râmnicenii pentru operator? De ce primăria acceptă toate aceste abateri din partea Romprest? Răspunsul îl bănuim cu toţii! Din câte ştiu, muntele de gunoaie depozitat de Romprest la staţia primăriei, de la Râureni, s-a sprijinit de o clădire a municipalităţii, care s-a distrus, iar lista pagubelor ar putea continua”, a completat liberalul. Iar asta nu este tot – DNA ar fi descoperit că unele dintre contractele folosite de Romprest pentru a-şi dovedi experienţa similară, la licitaţia de la Rm. Vâlcea, ar fi fictive. În replică, cumva neoficial, pesediştii le-au transmis liberalilor că viceprimarul Edi Vârlan, penelist la acea vreme, a fost preşedinte de comisie la licitaţia prin care Romprest a câştigat contractul de salubrizare a Râmnicului. (va urma)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button