Acasă Alte sporturi DJST Vâlcea a dotat şcolile generale din judeţ cu echipamente sportive

DJST Vâlcea a dotat şcolile generale din judeţ cu echipamente sportive

205
0

Dinu Paul05Zilele trecute, Direcţia pentru Sport şi Tineret a judeţului Vâlcea, coordonată de Paul Dinu, a împărţit tuturor şcolilor generale, cu clasele I-VIII, din judeţ, echipamente de joc marca LOTTO. Fiecare unitate de învăţământ din Vâlcea a primit câte zece echipamente, formate din tricou şi şort. Nu mai puţin de 110 şcoli generale au fost dotate de DJST. În total, au fost distribuite 1100 de echipamente. „În luna decembrie a anului trecut, DJST Vâlcea a dotat toate liceele cu echipamente de joc. Am promis atunci că în program vor intra şi şcolile generale. Ne-am ţinut de cuvânt şi în această săptămână toate şcolile cu clasele I-VIII din judeţ au fost chemate la Sala Sporturilor pentru a-şi ridica materialele. Motivul principal pentru care ne-am dorit ca aceste şcoli să aibă echipamentul adecvat a fost acela de a mări baza de selecţie. Având în vedere calitatea echipamentului de joc, ne dorim ca de acum înainte elevii să se prezinte echipaţi corespunzător la toate evenimentele sportive”, au declarat oficialii DJST.

Instituţia condusă de Paul Dinu va oferi consultanţă gratuită reprezentanţilor unităţilor de învăţământ care doresc să-şi înfiinţeze asociaţii sportive

Cu ocazia distribuirii echipamentelor de joc, directorul DJST, Paul Dinu, a transmis reprezentanţilor unităţilor de învăţământ din judeţ şi că persoanele abilitate din cadrul instituţiei vor sta, în perioada următoare, la dispoziţia tuturor celor care doresc să-şi înfiinţeze asociaţii sportive şcolare. Astfel, DJST scuteşte şcolile din Vâlcea de o cheltuială în plus (aproximativ 400 lei). „Cu ocazia distribuirii echipamentelor de joc, am oferit gratuit consultanţă juridică pentru cei care şi-au exprimat dorinţa de a se organiza într-o asociaţie sportivă şcolară. Transmitem, pe această cale, că toţi cei care vor să înfiinţeze la şcoală o asociaţie sportivă, o pot face de acum înainte fără a suporta nici un cost. DJST le va asigura tot sprijinul în acest sens”, a informat conducerea DJST. „Prin acestea acţiuni, sperăm ca toate instituţiile şcolare de pe raza judeţului nostru să se implice şi mai mult în activitatea sportivă, pentru ca tinerii şi copiii din judeţ să fie mai sănătoşi, dar să beneficieze şi de o dezvoltare armonioasă. Dacă şcolile vâlcene promovează sportul de masă, atunci putem spune că avem asigurată şi baza de selecţie necesară performanţei sportive, indiferent de ramură”, au mai punctat reprezentanţii Direcţie pentru Sport şi Tineret a Judeţului Vâlcea.